Miloš D.T
Član
Prodao po 300 dinara prosek 21 kila,otišli u Klenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Varas se komso,nisu skupi,ne znam da li si kada imao krmace,kako je prase odgajiti i 400din je malo,toviti je nista naspram proizvodnje prasadi,nekada mi dodje da ih sve u tri lepe al sta cu nista drugo ne znam pa moram krmace drzati.Uglavnom je tako...al sad su baš skupi
Podrska stoji kuka, ali ne smemo ispustiti iz vida da bi trebali sa tovljacima da imamo dobar partnerski odnos (sto je retkost). A to znaci da, ukoliko cena prasica ugrozi njihovu zaradu i nama se ne pise dobro u buducnosti. Bas ovih dana su uglavnom tovljaci nasi jedini kupci, ko bi nam kupovao prasice kada je evo post krenuo.
Da bas tako, dati ispod cene kada je ona nerealna-300 din., ali i dati istom tom partneru i iznad cene, kada je takodje nerealna. Setimo se 2010 god. cena prasica je bila 250-260 din, a vec 2011 sam dao jednu turu na 120 din. i tako, kao sto rece kuka u onom prilogu, covek rasproda krmace i CAO. O tome ja pricam, kakve su to cene i trziste sa tolikim oscilacijama, jer moramo jedan drugog da stitimo u takvoj drzavi, sve dok ona ne postane ozbiljna i kroz subvencije ne regulise trziste. Ali vidim, ni jedan tovljac ne lajkuje moj post, zato sto smo svi vec naviknuti da trgujemo-saradjujemo po sistemu: Sad ti meni okreces bulju, a sutra cu ja tebi.Partnerski odnos je da prodas prasice napredne kvalitetne i zdrave,a ne da das nekom ispod cene.
Treba biti realan, prasadi nema, i cena je takva. Niko od tovljaca nije rekao pre par godina kad su bili 130-140 din prasici da je to malo i da treba platiti vise ljudima koji se bave proizvodnjom prasadi da nebi potamanili krmace i da nebi doslo do ovoga. Ima li neko da je dosao da kupi prasice i da je ponudio vise nego sto covek trazi? Nema. Zasto bi onda neko sad dao prasice jeftinije od onoga sto dobija.