U Macvi ne bi mogao prodati prase ni za klanje od 35 kg,a taman posla za tov da neko kupi 10-20 komada.Jedino se tako teski uzimaju ako ti neko duguje para,a i tad je cena manja prilicno.Zavisi od mesta do mesta koja kilaza prolazi,ali u nasem kraju rekreativci sa po 2-3 krmace ne mogu da prodaju teske prasice.Sto se tice ponude u mom selu ima nekoliko trgovaca prasicima i ovcama i kod njih uvek ima bar po stotinjak prasica u ponudi raznoraznih velicina.Koji prasici im predju meru,tj nece niko da ih kupi,stavljaju ih u tov.Drugacije je gde je slaba ponuda onda mogu da se zavrcu usi,a po meni tako i treba posto niko nema milosti ni kad je obrnuta situacija.
Ljudi kupuju prema svom novcaniku,a ne prema tudjem,mislim ne vode racuna da li se tom koji prodaje isplati,a sto se tice "kengura" od 30+ kilograma,pa svakako bi za iste pare kupio jagnje za klanje,posto su mi puni zamrzivaci svinjetine,nego da opet koljem svinju.
Sto se tice cene ,ne znam koliko je bilo na pijaci,ali mene je juce zvao jedan,a danas jos jedan i nude prasice po 170 dinara.Verovatno su se smrzlli posto nemaju uslove,a i ako nisu,ne znam kako bi ih preneo po ovakvom vremenu.Mada je to sve svercerska roba iz okoline Pozarevca,a to ne uzimam ni po kojoj ceni