Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam sta da trazim jevtinije . mene kosta . toliko koliko je .. imam krmace . a ne radim ko ti samo tov .. a nesto drugo .. CRNI GRUJA . I SHUMAHER . nikada nisu bili kolege niti ce ,.. nista zajednicko nemaju .. to su dva razlicita svetaPozdrav kolega. Sami ste rekli da nema zarade, da se hrani,cisti i radi dzabe. A ne razumem kako ocekujete da imate racunicu kad platite nesto na primer 10 dinara a mozete isto to da nadjete za 8 dinara. Moja je stvar sta trazim i koliko trazim i da li nakon toga imam zarade Pozdrav jos jednom
Nemam sta da trazim jevtinije . mene kosta . toliko koliko je .. imam krmace . a ne radim ko ti samo tov .. a nesto drugo .. CRNI GRUJA . I SHUMAHER . nikada nisu bili kolege niti ce ,.. nista zajednicko nemaju .. to su dva razlicita sveta
Jeste da ja nemam prasice,ali evo da ti objasnim sta je to sto zoves "nametanje misljenja".
U svakoj proizvodnji se ide od pocetka ,samo u nasoj poljoprivredi se ide od kraja,iskljucivo zahvaljujuci tome sto je bednim odnosom drzave prema seljaku isti doveden na ivicu egzistencije,pa do para moze da dodje jedino ako prodaje posto ga neko uceni.Krajnjem kupcu skupo meso,nek kupi 700 grama umesto kilograma,ili nek ne kupuje uopste dok skotovi koji uzimaju 200 % marze ne smanje cene.Tebi,a i meni je jeftino kad prodajemo svinje (pojedincima je malo koliko god da je cena,mada je generalno bedna),i onda se kola slome na ceni prasica.Ljudi koji drze krmace nemaju koga da ucene,sledeca u lancu je drzava sa nametima i trgovci stocnom hranom koji deru,posto njima nije hitno da prodaju robu koja moze da stoji godinu dana.Uvozni premiks za svinje od istog proizvodjaca u Bosni kosta 120 dinara,a kod nas 180.
Klanice nam prave vestacko zasicenje,tako sto ne kupuju po mesec dana,pa onda moras da im das posto oni hoce,tj. ne treba im po 150,ali ako je 100 ne znaju koliko im je dosta.To se posle pokriva na sve nacine ,a jedino u stvari je moguce uceniti prozvodjace prasica.Drzava bi morala da pomogne uredbom o zabrani uvoza mesa koje se u normalnom svetu baca,pa onda ne bi ni trebale subvencije za poljoprivredu.
Ja sam ove godine platio prasice 20 dinara vise nego sto su bili na pijaci (inace uvek dam bolju cenu zavisno od situacije),a mesar kad dodje da kupi sam nudi 10 dinara vise.Kupujem prasice od istog coveka stalno,pomognem ja njemu cenom,pomogne on meni kvalitetom i svi zadovoljni,cak je i mesar zadovoljan iako je platio vise.
Pa ne znam u koje si vreme bio ali prasica na vasaru je bilo i to sve sverceri njih 4U RUmi na vasaru ni jedno