Cena i plasman višnje 2016.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da javim..juce zvanicno u sapcu prva klasa 35 din a meni kao 40 jer sam dovozio sam..danas cu da probam u irig pa sta bude..bas sam razocaran..a rodila je ko nikad i sve prva a klasa..kazu takvu nisu imali..al sta mi vredi..da probamo sa malinama? Ili jabuka?

Bez udruzivanja i zadrugarstva nema nista, ali dzabe i sve to kad smo mi srbi prodane duse i uvek se nadje neko ko ce za malo para da zajebe sve!!!
Generalno cene poljoprivrednih proizvoda su srozane na najgori moguci minimum! Malina, Visnja, Svinje, Jaganjci, sad je na redu i psenica da bude dzabe... Sve je unisteno, upropasceno i napravljeno tako da ova zemlja postane raj za lopove muljatore i prevarante, a pakao za seljaka, radnika i postenog coveka!!!

Не знам шта мисле откупљивачи, али ако овако наставе за пет година неће бити вишања за откуп. У цијелој Србији је сво воће јефтино, а толико причају о извозу у Русију. Ја да живим од воћарства давно бих пропао. Кад више заради берач од власника ту нема рачунице. Умјесто вишње садио бих трешњу. Већа је зарада од трешње да роди сваке друге године него од вишње да роди сваке године.

Не знам шта мисле откупљивачи, али ако овако наставе за пет година неће бити вишања за откуп. У цијелој Србији је сво воће јефтино, а толико причају о извозу у Русију. Ја да живим од воћарства давно бих пропао. Кад више заради берач од власника ту нема рачунице. Умјесто вишње садио бих трешњу. Већа је зарада од трешње да роди сваке друге године него од вишње да роди сваке године.

Tresnja nema ni pribliznu velicinu trzista kao visnja. Ima jako mnogo zasada tresnje koji ce uci u rod uskoro. A iz godinu u godinu je losija cena. Visnja je ipak industrijska kultura i dugorocno mislim da je sigurnija od tresnje.

A koliko tek ima mladih zasada visnje koji ce uskoro uci u rod. Sta ce tek tad da bude sa cenom kad nas i ovako zajebavaju.

Generalno svog voca ima mnogo, Visnje pogotovo. Ako drzava ne pokrene preradjivacke pogone, da umesto sirovine (industrijske Visnje) krenemo u izvoz gotovog proizvoda, crno nam se pise. Bice voca koje ce ici u bescenje i krcenja zasada...

Slazem se sa vama potpuno. Svega proizvodimo jako puno, a trziste malo. Izvoz koliko toliko popravlja situaciju. Ali dugorocno ovako nece ici. Nemam preradu, nemamo zadruge koje bi nastupale udruzeno. Mi nismo slozno itd.

Nece biti ni od izvoza nista, pitanje je samo dana kad ce Rusija uvesti rampu za celokupni poljopriverdni izvoz iz Srbije...

Evo danasnja vest: Železnjak: Preispitaćemo sporazume ako se Srbija približi EU

1zygh3d.jpg
[/IMG]

Ovo je visnja druge klase u Leskovcu,nabrao 2,75t

- - - - - - - - - -

2zog27p.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

2cqy1d4.jpg
[/IMG]

sta je onda prva klasa ????????????????????????????????????????????????? po kojoj ceni si predao

Zna li neko cenu radnika??? Pod tim mislim na radnike koji beru po kg i koji u toku dana su u stanju da naberu 10 gajbi... (PS: Imao sam iskustva sa radnicima gde njih 10 jedva naberu 900kg u toku dana, a sami odredili cenu berbe-nije bilo pomadjanja).

Zna li neko cenu radnika??? Pod tim mislim na radnike koji beru po kg i koji u toku dana su u stanju da naberu 10 gajbi... (PS: Imao sam iskustva sa radnicima gde njih 10 jedva naberu 900kg u toku dana, a sami odredili cenu berbe-nije bilo pomadjanja).

15 din ti je cena radnika za Prokuplje placa se grupovodji po ubranom kg,koliko on radnike njegove placa stvarno ne znam

17??!!! Kod nas ni najboljih godina a ni prosle nije bila preko 14, neko je i placao 15 ako su mu retke visnje. To je propast. Od ovakvih godina nas jedino spasava tresac!

Ako drzava ne pokrene preradjivacke pogone,
Па нисмо у социјалистичкој, планској привреди него у суровом капитализму!

Данас репортер РТСа јавља из Мерошине: берачи 15 Дин/Кг, Немци нуде 60 центи франко утоварено а Руси 79 франко Москва.

Mozda je vise nego drugde,ali kod nas je 15-17din. Ja zbog posla nisam ni bio prisutan,dosao na kraju. Njihov prevoz,hrana,pice. Covek koji radi otkup od poverenja. I ne lome grane.
Kad me vec drzava jebe i ubija u cenu onda neka idu 17din od mene ☺

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh