Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolege da li iko bere u reonu Zitoradje, Merosine??? Sta kazu vasi otkupljivaci, hoce li ovo ''cudo'' da dobije vecu cenu ili nece...??
Lopovi na vlasti , kriminalci u otkupu !
http://www.sadownictwo.com.pl/prognoza-zbiorow-wisni-w-2016-roPrognoza zbiorów wiśni w 2016 roku
Europejski Zespół Ekspertów Wiśni, którego jestem członkiem, opracował prognozę zbiorów wiśni na 2016 rok. Mogą wynieść około 550 tyś. ton. W roku ubiegłym wyniosły 500 tyś. ton, a w 2014 roku 600 tyś. ton.
Tegoroczna prognoza jest następująca:
W porównaniu z rokiem ubiegłym istotnie wyższe mogą być w Turcji i w Serbii. W Polsce o około 10 %. Niższe na Węgrzech.
- Polska 200 tyś. ton,
- Turcja 185 tyś. ton,
- Serbia 100 tyś. ton,
- Węgry 40 tyś. ton,
- pozostałe kraje europejskie 25 tyś. ton.
Jeśli przez najbliższe tygodnie będzie aktualna susza, owoce mogą być mniejsze, a zatem niższe zbiory.
W całej Europie są niewielkie zapasa mrożonek wiśni.
Prof. dr hab. Eberhard Makosz
Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych
Бишња у смедеревском крају 25 динара. Безобразлук
Ljudi mi mnogo gresimo, piskaramo ovde po forumu umesto da se zazmemo za nase interese.
Treba da se spremimo i da kolektivno odemo kod premijera i da zahtevamo da nas zastiti od otkupljivackog lobija.
Ne moze da mi radimo cele godine a da neko za mesec dana uzme vise od nas.
Izvozna cena se zna, hladnjacari mogu da se "ugrade" jedan procenat i to je to.
http://www.sadownictwo.com.pl/prognoza-zbiorow-wisni-w-2016-ro
Ovo bi trebalo da je vest o višnji, bar po količinama liči da je višnja u pitanju, jer ove količine nisu sigurno trešnje. Poljaci izgleda znaju nešto što mi ne znamo a to je da su zalihe višanja tanke.
Kad prodje ova halabuka pisaćemo o cenama, izvoznoj ceni višnje, i kako je veoma jednostavno preko špeditera doći do informacije po kojoj ceni višnja ide u izvoz. Možda i okačim koji scan fakture čisto zbog orijentacije, mada ne sumnjam da će se naći sveznalice koje će tako nešto opovrgnuti
Ali i vlast se ugradjuje i ima procenat,ma koja bila. Bez udruzenja i zadruga nista.