Cena i plasman višnje 2016.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam cuo od druga da domacin koji ima 17ha po visnjom krece sa berbom za izvoz, berba je sa peteljkama i cena 130din, berace placaju 2e sat, javicu kako se dalje odvija situacija

Ne bih znao da ti dam tacan odgovor na to pitanje ja predajem visnju u dzervin godinama unazad. Sto se tice njihove poslovnosti cigancenje kao i svuda jednom plate manje jednom vise nema korektnosti ni malo jedino sto daju avans za berbu i kasnije kad predas u roku od nedelju dana dobijes preostali deo novca tu nikad nije bilo problema makar u mom slucaju a nisam cuo ni od drugih da su imali problem naplate.

Гледам како је ниска цијена вишње и питам се зашто људи не саде трешње умјесто вишње.
Navikli ljudi u ovim krajevima na visnju, imaju sa kim da razmene iskustva oko obrade, prskanja. Konkretno, u mom selu je podignuta plantaza visanja davne 1978 godine, i nakon 38 godina i dalje se u mom selu gaje uglavnom samo visnje.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Glavni razlog sto nece da sade tresnju je Kradja!!! Treba ti da platis obezbedjenje vocnjaka da ne kradu, jer sto vise vreme prolazi sve vise gotovana ostaje da zivi i draze mu je da ukrade i da se smeska nego da posadi i ima.... Kada ga pitas sta radi u tvoju njivu on se kune i u decu i sve i svasta spremni da urade samo da ne budu krivi.... Nije narod glup, nego previse je gotovana! Uzmi noz i kreni redom sve sto ima po kuci da pokoljes taj ce reci kolji, ali ja nisam ukrao... Sve ih svrbi cesu se kozu ce da oderu samo da ukradu, ako nemaju sta da ukradu, onda ce kamen s puta dasutne u svoje dvoriste treba ce mu!!!!

Danas pomazem prijatelju,vozim mu visnje. Cena je 35dinara kod nas u Rekovcu a ima i do 40din u okolini

Ja sam juce odneo 2.5 tone u sabac..jos uvek nema cene..kazu znace vise od ponedeljka..

- - - - - - - - - -

Ohrabrujuce je jedino sto je visnja odlicna kazu ovakvu davno nisu imali..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh