Cena i plasman višnje 2016.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otkupno mesto u selu kraj Smedereva...

10oed84.png

Taman za berače i ovog silnog otkupca na otkupnom mestu. Jedino mu ostavili puno gajbi, a i ne računaju da će mu trebati više od ovoga. Kad se u našem kraju radi otkup višnje ili šljive, svi znaju koliko je potrebno gajbi za jedan dan berbe, pod našim krajem podrazumevam Knjaževac, Merošina, Blace. Ovo bi, da nije žalosno, bilo smešno.

E moji proizvodjaci...
I treba nam. Godine prolaze a mi smo u istoj poziciji.

Mali otkupljivaci ili veliki sasvim je nebitno, velicina otkupnog mesta je u skladu sa potrebama. Ovde u mojoj blizoj okolini ima preko 1000ha pod oblacinskom visnjom, kamioni sa gajbicama samo vrve, a prva klasa jos nije ni pocela da se bere. Uglavnom Cena je svuda ista, 25din! O prvoj klasi jos nista ne javlja, mislim da ce danas izaci cena zeljno je ocekujemo. Kontrola kvaliteta je dosta rigoroznija u odnosu na prethodne godine!
Htedoh da vam postavim obecane slike, ali danima imam problem sa postavljanjem slika, kad resim bice i slike!

pocetna cena visnje u Zajecaru bice 50 dinara, sutra pocinje berba.

- - - - - - - - - -

Proslogodisnja hladnjacarska cena visnje, tj. ona cena rentabilnosti kod hladnjacara je bila 0.80 euro centi ili 96 dinara. Sva visnja koju su otkupljivali po nizoj ceni od te je bila cista zarada i sto niza cena to veca zarada. E sad, hladnjacari su zbog ugovorenih obaveza otkupljivali visnju i po visoj ceni od tih 0,8 eura tako da je i dosta visnje ostalo u hladnjacama jer se nakon berbe u nasoj zemlji na trzistu pojavila i dobra visnja iz Poljske a nisu ocekivali toliki prinos i kvalitet pa su nasi hladnjacari ostali na stand by i sa visnjom u hladnjacama. E onda dolazi 2016-ta kad oni pokusavaju preko ledja proizvodjaca da zarade i povrate profit koji su ocekivali prosle godine.. Cena ove godine je oko nekih 0.72-0.75 euro centi tj oko 90 dinara ali sami hladnjacari da bi peglali proslu godinu sa ovom nude sto manju cenu, od nekih 25-30-35 dinara za kilo visnje. Realno visnje ima manje nego prosle godine ali je dosta kvalitetnija nego prosle godine. E sad ljudi, predstoji period KO KOGA ZAJEBE !!!!!

Nema sta ko koga zajebe.
Zna se koliko je cena za izvoz, hladnjacari mogu da se ugrade neku realnu cifru i to je to.
Nemoj da razmisljaju da pokusaju da nas zajebu.
Znamo gde su im hladnjace!

ne mislim da ce neko nekog da predje u smisli da otkupi visnju a da ne plati. Pricam o situacji da se pravi tenzija medju narodom i da se namerno pusta cena od nekih 25 dinara pa da onaj ko mora prvi da bere i ako je preda po 25-30 dinara kaze : Jebiga takva je cena ,sta da radim dobro je da sam ista dobio. A kako berba odmakne i hladnjacari zbog svojih ugovorenih obaveza moraju da jure da otkupljuju visnju i cena raste ispadne da je taj prvi koji je brao bio zajeban sa cenom.

- - - - - - - - - -

Informacija od pre 15 minuta dobijena od jednog velikog otkupljivaca tj.hladnjacara je da je danas otkupna cena u okruzenju (susedne zemlje) dostigla cenu od 0,62 euro centi sa tendencijom blagog rasta iz dana u dan ali da se na nasem trzistu izlazi sa znatno nizom cenom.Uravo ono ocemu sam malopre pisao

Mi u Srbiji moramo da imamo neki preradjivacki centar sa ogromnim skladisnim kapacitetom, pa kad je takva situacija da bar bude sigurno da nece nista da propadne.
Samo neko treba da objasni Vucicu da mora da pokrene neku proizvodnju ako hoce da ozivi ekononiju a ne da neprestano steze kajs. Klosar.

Mexico @ Njemu bas cvrci za nas a i ostalim politicarima. Dok se ne naprave udruzenja ili zadruge ima da nas jase ko kako stigne. Ne samo za visnju,nego za kompletnu poljoprivredu.

Druze nije ti ovo mesto da pitas ovakva pitanja i da trazis takve informacije.
Visnja na pijaci 120 din

Ja tipovao na 40 start, al pimpek 40, babi se snilo sto joj je milo. Ima da pevamo ako se zavrsi na 50... Imam info od jednog otkupljivaca, tj savet, da se saceka koliko moze, ocekuje se neki blaaagi porast cene, nece biti tih 25 dinara kojih se plasimo (a na tu cenu se i ne isplati nesto brati ih). Definitivno nista od onih zeljenih 80 dinara...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh