Cena goriva

Imam isto mišljenje kao i mixer,nisam hteo da napišem jer naće se pametnjakovići koji će od toga napraviti svadju,a nije mi do svadje.Sve je ovo naduvano pa se narod uplašio pa rade sve po ps,nema tu nikakve kontrole i bla bla bla.Gorivo koliko može da se uzme na karticu,uzimaš koliko god oćes,ako oće da prave neko ograničenje na kartici onda to moraju da jave,a niko ništa nije rekao.A i ne sekiram se ni malo zbog toga,uvek se nadje gorivo na crno.Samo gledam i smejem se koliko je narod opterećen sa subvencijama,šta kako,gde,kome,strašno.Naročito na fb pa to je već postalo smešno
Eh da su toliko bili angazovani na protestima.....

Znaci da svi trebaju da imaju kompijuter,internet i da cesljaju pravilnike,od koga opomenu,karticu je izdao nis I oni daju popust a ne ministarstvo poljoprivrede

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Popust ne daje nis svojevoljno to je uredbom ograničena cena za poljopr.
Ovo plašenje ograničenijma je bezveze ,da je stupilo ograničenje na snagu on ne bi mogao da natoči 400lit.

Imam isto mišljenje kao i mixer,nisam hteo da napišem jer naće se pametnjakovići koji će od toga napraviti svadju,a nije mi do svadje.Sve je ovo naduvano pa se narod uplašio pa rade sve po ps,nema tu nikakve kontrole i bla bla bla.Gorivo koliko može da se uzme na karticu,uzimaš koliko god oćes,ako oće da prave neko ograničenje na kartici onda to moraju da jave,a niko ništa nije rekao.A i ne sekiram se ni malo zbog toga,uvek se nadje gorivo na crno.Samo gledam i smejem se koliko je narod opterećen sa subvencijama,šta kako,gde,kome,strašno.Naročito na fb pa to je već postalo smešno
Samo jedno se ne slazem, ima kontrole, ali kontrolise se ono sto je stvarno problem kao sto rece Mikser, tipa stavljena kao kultura psenica na parcelu gde je suma stara preko 100 godina. Za par drveca na medji ili banderu u njivi nece niko praviti problem..

Pisao jutros eagraru da mi nije vidljiv racun za gorivo. Danas me zvali iz uprave za agrarna placanja da kazu da ce resiti problem. Gorivo je uzeto u 29.01. i nije na NIS pumpi. Jos uvek sistem ne radi kako trwba.

Ni meni se ne vide racuni sipani u januaru,al ako ukinu sipanje po 179 din onda mi to i odgovara jer onih 100 lit po hektaru nije dovoljno pa se i ne bunim.....

Nema od toga ništa. Do god ti ne blokira kartica slobodno se sipa po toj ceni. I one gluposti da neće moći da se deli zemlja na istoj adresi na par gazdinstava i to nije tačno. Samo zastrašivanje. Evo bilo je i ovo za socijalno osiguranje pa se digla dzeva, i od toga nije ništa tačno. To su uveli samo zbod pravnih lica. Mi obični poljoprivrednici nemamo veze sa tim...
I još da dodam, ona brisanja od par stabala što pada senka na parcelu, pa ima drvo u njivi daj izbriši 10 kvadrata i to su gluposti... Ok ako imaš salaš ili neki objekat, ali ove gluposti, bandere... eejjj. Ajte molim vas...
Послато са SM-A546E помоћу Тапатока
Supa 46 kvadrata-pasivan status

E sad mislim da te koje bas gledaju i stavljaju u pasivan,postoji razlog al to je sad druga tema

I još jedna stvar. Radi se na tome da kad inspekcija izadje na teren i utvrdi nepravilnosti, moraju prvo da daju rok za ispravku pa tek posle ako nisi ispravio ide pasiva.
Neka moderator prebaci ove poruke u odgovarajuću temu...

Ne znam za ove kontrole dal će biti il neće ali drugar u selu juče pola dana vozao po njivama ove iz pretpostavljam ipard fonda. I to nije prvi put. Dacia daster piše na njoj ako sam dobro video ( kontrola na licu mesta). Inače naš kolega uzeo prelep clas preko iparda.

Ipard idu kontrole svaki put kad je propisano...

Ne znam za ove kontrole dal će biti il neće ali drugar u selu juče pola dana vozao po njivama ove iz pretpostavljam ipard fonda. I to nije prvi put. Dacia daster piše na njoj ako sam dobro video ( kontrola na licu mesta). Inače naš kolega uzeo prelep clas preko iparda.
Koji claas?

Jel Deni uzeo?

Da u pravu je matic, referentna cena se ne poklapa sa realnom, plus pdv ne ide i cenu, plus agencija uzima procenat nesto unapred nesto kad legnu novci, papiri, kuci sve srediti da bude po propisu, ako to izadje na kraju 50%od placenog traktora nogom u **greška od srece...

Nazad
Vrh