Cena goriva

Da li danas ima novih cena goriva?? Sad sam naisao na vest i dizel i benzin su pojeftinili za po 3 dinara. Dizel je od danas 197.

NOVE cene goriva obradovaće potrošače! Danas od 15 časova litar evrodizela na pumpama u Srbiji koštaće 197 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 175 dinara.​

Министарка је заједно са Министром финансија усвојила Правилник о условима, начину и поступку за остваривање права на рефакцију плаћене акцизе на моторно гориво које се користи за пољопривредне сврхе. Још увек није окачен текст али је објављен у данашњем Службеном гласнику па ево како изгледа:

q8BpkYZ.png

PXKm7On.png

fDaLRBM.png

Дакле:
  • на рачуну односно фактури ће морати да буде исказан ЈМБГ односно БПГ
  • захтев се подноси преко еАграра где се бирају катастарске парцеле за које се подноси захтев
  • одобрава се рефакција до највише 100 хектара, а за сваки хектар до 100 литара
У Правилнику не пише колико пута ће моћи да се поднесе захтев у једној календарској години.

Најављено је да ће и даље бити тако, али тренутно ограничење је до 31. децембра. Додуше, то се односи на сва ограничења, и скоро две године се продужава на по месец дана. Пошто је јавно речено да ће ограничење и даље важити, вероватно и хоће.

Али на трибини у мом селу Министарка је најавила да неће моћи да се купују неограничене количине са Агро картицом већ само за онолико површина колико је уписано у Регистар. С обзиром да су се обистиниле две најаве о којима је говорила на тој трибини а које раније нису спомињане (укидање повезаних газдинства и исписивање података о газдинству на рачуну за гориво), вероватно ће се и ово обистинити.

Imam ponudu 174 din preko 1000 litara, privatna pumpa na kucnu adresu donose, e sad ne znam ni sam da li ce mi priznati racun ili mora sa nis pumpe

Pa rečeno je da može sa bilo koje pumpe gorivo.... Ako ti izda pravi račun ne bi trebalo da bude problema.... Oni svakako vraćaju 50din/litri...
Jedino što su naglasili da račun mora biti od 1.1.2024....

Није тачно да може само НИС, може сваки трговац и увозник горивом. Битно је само да је рачун после 1. јануара и да је рачун у прописаном формату (ЈМБГ и БПГ). Прочитајте Правилник који сам окачио.

Оно што је само на НИС-у је ограничење од 179 динара, као што је задње две године.

Nazad
Vrh