Cena goriva

Jel sipao ko gorivo danas?

Kakva je procedura?

Sipas znaci i dalje na NIS Agrokarticu samo sto trazis da urade poseban racun gde pise JMBG i broj gazdinstva?

Onda taj racun prilazes na eagraru i drzava refundira akcizu ?

Ja sam sipao na Avia pumpi, ukucali su moj jmbg na fiskalni račun.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ja nisam uzimao goriva jedno vreme bas reko da ne gomilam ako bude jeftinije akcize.Sad mi treba nafte lol a ovi jos nista nisu resili ....Evo treci januar i sta sad cekaju vise,kontam treba BPG na racunu pisati za nas van sistema pdv-a ?.JMBG ne znaci nista ?.

Ja nisam uzimao goriva jedno vreme bas reko da ne gomilam ako bude jeftinije akcize.Sad mi treba nafte lol a ovi jos nista nisu resili ....Evo treci januar i sta sad cekaju vise,kontam treba BPG na racunu pisati za nas van sistema pdv-a ?.JMBG ne znaci nista ?.
Uzmes gorivo sa agro karticom i dobijes gotovinski racun sa jbmg. NIS pumpa

Ne može da ubaci broj gazdinstva, nije isti broj cifara kao na jmbg, ne prima mu sistem, nego mi je kucao kao što radi za pdv obveznike, samo jmbg.
Ukucaću ga u e agrar pa ću videti šta će biti. Sipao sam 10 litara za probu...

Ipak ima opcija da se slika račun, sad sam probao.
Prvo se ukuca pib benzinske pumpe , datum i količina i vrsta goriva, pa se onda priloži slika računa.
Sad stoji žuti znak da je račun na proveri.

Ko je citao pravilnik pre par dana mogao je videti da ce u januaru biti dovoljno JMBG na fiskalnom racunu dok ne promene program. Vec u februaru bi trebalo da moze BPG da se ubaci. Tako ce se i predavati e agraru.

I kako predavati?? Pojedinacno, ili sakupiti vise pa poslati?? Kako ce ici povracaj, na pojedinacni racun ili kad ispunis kvotu xxxha x 50 dinara??

Svakako moraš jedan po jedan da ukucaš pa da slikaš, nema opcija za grupno.
Kad mi ovo odobre videću kako se radi sa zahtevom za refakciju.

На еРПГ-у су додате опције за додавање рачуна и подношење захтева за рефакцију.

FZVELPk.png

Овако изледа када се одабере додавање рачуна:

qbkGeyn.png

Овако изгледа када се одабере подношење захтева за рефакцију:

XF46lmz.png

Нисам ништа користио даље па не знам кораке који се не виде, углавном изгледа да могу да се додају рачуни кад год, и да онда можеш кад год да поднесеш захтев за рефакцију за рачуне које одабереш. Колико знам, не мора да се скупе рачуни за сву количину да би се поднео захтев већ се подноси кад ко жели.

Ja sam sipao na Avia pumpi, ukucali su moj jmbg na fiskalni račun.

Шта пише поред броја на рачуну, ЈМБГ, ПИБ, или нешто треће?

Uzmes gorivo sa agro karticom i dobijes gotovinski racun sa jbmg. NIS pumpa

Да ли аутоматски повлачи број са Агро картице?

Piše
ID Kupca moj jmbg
Ja nisam u pdv pa nemam pib.

Ja koliko sam cuo da direktna davanja ce biti u martu a ova druga tek u junu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Da li ste vi culi ministarka izjavila da ce morati da se upise K.O. I broj parcele za koju kupujes gorivo,ako prekoracis sa povracajem vracas sa zateznom kamatom i sankcije na gazdinstvo.Sve se radi da sto manje ljudi to koristi.Sta da rade ljudi koji ne znaju to da unose u e agrar.

То је кад подносиш захтев за рефакцију, ти бираш (штиклираш) за које парцеле подносиш. Исто као што је и за подстицај за биљну производњу (субвенције по хектару).

Зато и треба да буде истинито пријављено стање на парцели, ти потписујеш да су унети подаци тачни и да кривично и материјално одговараш.

Da li ste vi culi ministarka izjavila da ce morati da se upise K.O. I broj parcele za koju kupujes gorivo,ako prekoracis sa povracajem vracas sa zateznom kamatom i sankcije na gazdinstvo.Sve se radi da sto manje ljudi to koristi.Sta da rade ljudi koji ne znaju to da unose u e agrar.
Umesto da olaksaju ljudima ili ako vec ne znaju,nek prepisu iz susednih zemalja gde je to jako lepo i jednostavno reseno_Ovo je katastrofa sta sve izmisljaju i rade,nema veze sa mozgom

Nazad
Vrh