Cena ARENDE u vasem mestu???

blago vama :) sad se modernizujte pa kad zatvore puteve, a vi helikopterom u njivu :D mala sala:D

ti koji placaju 300 evra i vise i treba toliko da placaju kad im se isplati ja nedajem ni evra vise 120 ako mi je blizu 150 plafon ,nemam para za bacanje a nisam ni povrtar a bogme necu ni da radim za dzabe a kamoli za nekog drugog ,neka hvala nije mirko budala

Evo ja se malo pre vratio od 2 zakupodavca.Mislim da sad krece igra zivaca,pa ko prvi popusti,inace od njih dvoje u igri je oko 80 kj.
Jedan se izjasnio da navodno nece da proda ispod 250 a sa drugim je ostalo da se cujemo za par dana,ali opet je cena tu negde mozda neki euro ispod.
Najgore od svega sto nemoze u selu da se veruje koliko je ko platio.Za jednu parcelu po 100 eura razlika kad ti prica zakupodavac i zakupoprimac.
Danas pazareno po 230e/kj.Da li je greska ili ne vreme ce pokazati.Jbg nisam mogao vise da spustim cenu.

koliko znam kod nas je placena crkvena zemlja u ataru brestovi koji je naj kvalitetniji po sastavu zemlje.
71300din/ha
sta ce to ljudi sejati ja neznam i koja je to racunica..

Strasno je koje su razlike u cenam u odnosu na Vojvodinu i Sumadiju. Jeste da je plodnija zemlja gore, ali da se ha ovde placa od 100 do max 200e, a vi naguraste kj i do 400, stvarno se pitam da li ti koji imaju zemlju koju daju pod zakup razmisljaju kako bi njima bilo da rade za toliki zakup. Mada sam misljenja da su toliku cenu naduvali ovi novi "poljoprivrednici" koji su ceo zivot ziveli u gradu, a sad su odjednom "posteno" dosli do para pa uzimaju i kupuju sve zivo, samo da operu pare!

gde to ima komso 200e/ha u Mladenovcu, ja za preko 100 nigde nisam cuo ?

Jel se kod vas prica nesto na temu da ce se uvesti porez zakupcima zemlje koji rade sa overenim ugovorima od privatnih vlasnika?
Kod nas su knjigovodje napunili glave bubama ovima sto su u pdv sistemu.
Po zakonu si I dužan da platiš porez I to ne od sada nego odavno ,samo to niko ne kontroliše .E sada kada je došao Vunderking iz NIŠ moguće da će prelistati papire. Naš bivši clan Minđušar je odavno pisao kako plaća porez na zakup a žena mu je knjigovođa.

kod nas ako se neko popismani pa hoce da digne arendu onda on dobije korov u njivi tj niko muje ne uzima! 68 dinara po aru i toliko hoce-nece njegova stvar, ako traze vise njivu niko ne radi, jebes ti to ako ja njemu dam celu kravu ili tele za pisljivih 60 ari, pa sve da radja zlatnike!!! iznervirao sam se kad sam cuo cene koje vam traze izvinite na recniku... nemam obicaj da psujem!!

Nema kod vas onda dovoljno mocnih poljoprivrednika. Sa porastom kapitala kad vas u selu i cena zakupa ce se povecavati.

@ Jugi Zasto da ne traze 250-300 eura, njihova zemlja. Ako mogu da dobiju te pare, zasto ne uzeti. Verovatno da I ljudi koji toliko placaju imaju koristi. U protivnom ko bih radio za dz.

gde to ima komso 200e/ha u Mladenovcu, ja za preko 100 nigde nisam cuo ?

Pa sve zavisi kakva je zemlja, a jos vaznije je kako se dogovoris sa zakupodavcem. Realna cena je 1 euro 1 ar. Znam primere da ljudi rade za 100e ha, ali bez prava na naftu i subvencije, tako da kad sve sabere onaj ko izdaje zemlju u zakup na kraju dobije mnogo vise od 100e.

Kod nas je u proseku 100 eura/ha. Subvenciju neko dobija, neko ne. Mnogi uopste ne rade, a uredno primaju od drzave. Takvih je poprilicno, samo nema ko da proceslja.

Komsija mi pre neki dan nudio 2 ha za 700 evra,ja mu davao 600,on nece,kad juce cujem dao nekom za 700,meni to mnogo,jedan ha placam 200 evra al to je rodjak po babine linije pa je malo jeftinije ,inace kod nas je cena od 200 do 400evra. Koliko je to ari taj kj.

Oko 58 ari.
Brate mili sta moze da se zaradi na cenu arende,zakupa,kirije ili kako vec ko zove od 300-400 eura po hektaru.Tu nema zdrave logike toliko placati,pa da radja zlatnike ne isplati se.

Gine se za ono malo subvencije, ali se zato kesira dobro za zakup. Lako je ovima sto pokose 10 tona psenice na hektar. :osmeh: Platio bih I ja vise, ali preko 6 tona ni da mrdne.

@ Jugi Zasto da ne traze 250-300 eura, njihova zemlja. Ako mogu da dobiju te pare, zasto ne uzeti. Verovatno da I ljudi koji toliko placaju imaju koristi. U protivnom ko bih radio za dz.
ja samo kazem svaka cast svakome ko moze tako da isposluje +0 i +1 da nije u minusu :) :) jednog dana cu proci vojvodinom cisto da vidim kakva jeto zemlja koja vredi toliko :osmeh::ppozdrav:

Kod mene u kraju zakup se krece od 200 do 400kg psenice pohektaru,zavisi dali mi daje ugovor ili ima prijavljeno gazdinstvo pa uzima subvencije.Jedan deo povrsine koju obradjujem je za dz.Pre mesec dana sam kupio 1 hektar za 1000 evra njiva 4 klasa.

U dobri ste ako ima njiva 4 klasa,kod mene sve 6 klasa.Inace cena je oko 2500-3000 evri hektar i nema je za prodaju,cim se pojavi nastaje svadja ko ce da kupi,za 24 sata je prodata.

Nazad
Vrh