Cena ARENDE u vasem mestu???

Ta zemlja mi je ponuđena u Utorak ,odbio sam pošto ta zemlja zadnjih tri godine nije rađena domaćinski od kada se pokojni deda razboleo,nažalost ima I pored mene jedna parcela koja je bila u slovo L pa smo je deda I ja pre par godina ispravili.Valjda neće novi zakupac parviti problem.

- - - - - - - - - -

U principu je bilo dosta zainteresovanih ali samo je taj bio spreman da mu da pare unapred I još da mu pokosi kukuruz.

Ako bi mi cena odgovarala uopste ne bi gledao kako je bilo radjena do sad. U vise navrata sam uzeo zemlju a da je bila u ocajnom stanju. Moze se to dovesti u red brzo.
Zanimljivo! Pare u napred + i kukuruz da mu adaptira! Znas kad bi mu ja to dao! Nikad! Verovatno zato je nisam ni uzeo a necu ni uzeti pod takvim uslovima, sa takvom cenom a na ovim poljoprivrednim cenama.

Pa kad vi dajete pare za arendu,kod nas cim padne dogovor pare,znaci momentalno.To je da imas da koristis godinu dana od tog dana kad das ::novac::

Da, da!!! To je ova novokomponovana moda sa novcima unapred. Bilo je vreme kad su te molili da da je radis a kao daj sta das. Ne zaboravi da ce i to vreme da se vrati ubrzo. Pocelo je! Jos samo soja da nije imala neke cene svasta bi se desilo.

- - - - - - - - - -

Ej pero neće mu adaptirati kukuruz za džabe,platiće tako da mu arenda manja za 300 eura (6 kj)
Ok! Nismo se ruzemeli! (sto se tice adaptiranja)

Baš mi danas priča da je bilo puno zainteresovanih ali niko nije hteo da plati unapred. Ja nisam spreman na ove cene da platim arendu 200 eura po kj.

O tome ti pricam. Ti znas da smo razgovarali povodom ove teme. Jednostavno receno u par reci - Ko zeli da izgubi svesno a sve radi duvanja neka plati arendu od 200 ili vise evra po kj.

Prosle godine nisam uzeo nista u zakup iz razloga jer je cena isla od 200 do 300e po kj. a necu ni ove ako bude preko 150e po kj. bolje mi djabe da sedim nego djabe da radim.Necu da radim samo da bi se zvalo,ulozicu vise na moje njive kao i ove godine pa sta bude...

Realno:80-100 eura po hektaru za ove nase brdske zemlje i 200 eura po hektaru za Vojvodjanske.
Pa na 200 eura po kj samo da se obesim.

Eeee moji Banacani...lane ste imali 20meteri soje I suncokreta po onim cenama, a kod nas ko je imao 10meteri soje je bio gazda, ove godine ste nas opet potukli sa prinosima, mi smo jedino po arendama jaci jer se odavno placa unapred I ispod 200e/kj nema jutra. Idemo dok ne pocrkamo.

Koliko je kod tebe komso,kod mene poceli nesto da se natezu sa vecom cenom,kao culi da je svugde skuplje pa traze 150,ali na tome je ostalo,ima samo jedan pacijent u selu sto je platio toliko.Naravno mera uvek nije tacna,kad kaze da ima hektar,ustvari ima ali obala sa svih strana i efektivno ostaje 80 ari.

100 e/ha to je gornja granica, a moze se naci I za 60. Nezavisno dali je 1 ili 6 klasa zemlje. Uzeo sam 3 hektara pored glavnog puta za 220 eura.Toliko gazda trazio.

E sto nije kod mene tako,ja se ubio ovih dana da uzmem jos zemlje ali prc,nema sanse da se nadje a i ovo sto je ostalo traze 150,puteva nema,nije tacna mera,obale na sve strane,ma beda teska.Sto je najgore ostace zemlje ne obradjene zbog nekih cena o kojima se sanja.

200e kesa od cene! imam ovih dana ponudu za 300e/3,5kj zemlja prva liga, kad izadjem iz sela odmah u njive + radio sam je usluzno. jos jedna stavka uz tih 300e sto nije dobro, nije videla zamlja djubrivo par godina!
proba covek sta ga kosta, naletece neki pacijent, ja bi licno voleo da ne naleti jel mu uzmem 0ko 700e godisnje za usluge.

ne znam kod nas prosek 25 meteri zita x 17 din=42500-34500(300 evr)ostaje 8000 baci 100 kg ureje+samo potanjiraj i seme nema tu nista od toga 8 meteri zita i po subvencije da ne kaki i to je kod nas nude 200 10 meteri i 11 meteri to je puno
sutra licitacija za moju ko pocetne su 22-24500 sam start puno po ovim cenama zitarica a pre tri god isla za 130 evr h

Ja nista nisam placao preko 200e. Medjutim, jedan covek iz susednog sela je uzeo zemlju u nasem ataru po 250e + pola subvencije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh