Vulkan
Član
Ima mnogo poslova koji se rade sedeći.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da,pa zbog tih 400e,meni izmace arenda u Sesijama,nataknem ih na duvan!!!Kod nas prave cene privatna 250-400€,a drzavna od 45000-151000ha
sadi i ti duvan ,ili bi na silu da uzmes nekome DA OTMES.Da,pa zbog tih 400e,meni izmace arenda u Sesijama,nataknem ih na duvan!!!
Jedva cekam da nagaze nekog blesavijeg,pa da vidim oprskan duvan totalom.
Joj,al' cu da se smejem,nece mi biti dobro!
I ja se slazem sa tobom ali u zadnjih 3 gog nije 12 din bio kukuruz,i upravo za tih 3 god su pocele da rastu arende i cena zemlje,i sada ce tesko nazad,jer ipak se otimaju za zemljom...Slazem se potpuno sa tobom,ali 11 tona *12 dinara... A ulaganja u hektar kukuruza ako radis kako treba su oko 600 eura po hektaru+500 eura po hektaru zakup...Gde si ti u toj prici?!Jedino da ne ulazes a da ti radja,pa da mozes nesto da zaradis!Ako se radi i ide na zaradu 100 eura po hektaru,onda se mozda i isplati!
Pa da li je normalno da zivi 30-40 duvandzija,a 100-150 poljoprivrednika u suvom ratarenju samo odrzava svoj kapital bez ikakvog napretka?!sadi i ti duvan ,ili bi na silu da uzmes nekome DA OTMES.
To nije tacno.Ima jedno pitanje, rece mi jedan poznanik da ako neko radi tudju zemlju pod zakup u kontinuitetu znaci bez prekida 10 godina ili duze, da on onda stice neka prava na toj zakupljenoj zemlji? Da li je ova prica nekom poznata i da li je ovo tacno, posto meni to deluje malo neverovatno.
Ne stice nikakva prava pa taman je radio 50 god.Zemlja je onoga ko ima posedovani list od te zemlje.Kod mene je bio slucaj da je covek proda jednu parcelu i to rodjaku, nisu je preveli, i prodavac posle petnestak godina vrati zemlju,ovaj ga tuzi,i morao je samo da vrati pare,i to koliko je i dobio a za kamatu je kupac radio zemlju sve te godine,tako je bar sud rekao,sto znaci da zemlja nije prodata dok se ne prevede.Ima jedno pitanje, rece mi jedan poznanik da ako neko radi tudju zemlju pod zakup u kontinuitetu znaci bez prekida 10 godina ili duze, da on onda stice neka prava na toj zakupljenoj zemlji? Da li je ova prica nekom poznata i da li je ovo tacno, posto meni to deluje malo neverovatno.
Zemo, mislim da to nema u praksi da zakupac nece da vrati zemlju.jedno je tačno ako zakupac neće da prepusti njivu zakupodavcu posle isteka zakupnine i radi je dalje,zakupodavac mora da ga tuži da bi ušao u svoj posed