Cena ARENDE u vasem mestu???

Montoja kako je moguce da posle isteka ugovora zakupac moze da radi sta hoce?Cemu onda sluze ugovori ako ne da se zna do kad ko sta radi.Da je tako neverujuem da bi zakupodavci uopste i potpisivali ugovore i rizikovali da li ce ovaj da ga zeza ili ne.Po meni tu nema nikakve logike.

hehe jedan ovde u Čurugu traži za dva kj, prva klasa, blizu sela 460e
Po ovim cenama, šta treba tu sejati? Kanabis? :haha:

Montoja kako je moguce da posle isteka ugovora zakupac moze da radi sta hoce?Cemu onda sluze ugovori ako ne da se zna do kad ko sta radi.

Ugovor služi kao dokazni materijal u eventualnom sudskom procesu. Nema validnog rešenja problema bez suda. I vansudsku nagodbu u principu dobijaš tako što pripretiš sudom.
U principu i može da radi ko šta hoće rizikujući da dospe na sud. Znam jedino da se zasnovan usev ne sme uništavati. To zloupotrebljavaju propale velike gazde, već ozloglašeni kao neplatiše, pa požure da brže-bolje zasnuju novi usev(pšenicu) pre nego što novi zakupac uđe u posed. Teško je od takvih velikih gazda preuzeti arendu. Oni imaju svoje advokate koji ih savetuju i tako balansiraju na ivici zakona, tj. kupuju vreme migoljeći se kroz rupe u zakonu i tako i dalje rade svu arendu na koju su jednom potpisali ugovor i naravno ne plaćaju ili kasne po godinu dve, pa plate na kraju u robi i ko zna kakvim se još sve trikovima služe.

- - - - - - - - - -

hehe jedan ovde u Čurugu traži za dva kj, prva klasa, blizu sela 460e
Po ovim cenama, šta treba tu sejati? Kanabis? :haha:

Kanabis?!? E svašta ću još ovde videti, pa kome to još treba?:haha: Danas se konopci i sva moguća veziva prave od najlona, zar ne? :ideja:

Strasno je koje su razlike u cenam u odnosu na Vojvodinu i Sumadiju. Jeste da je plodnija zemlja gore, ali da se ha ovde placa od 100 do max 200e, a vi naguraste kj i do 400, stvarno se pitam da li ti koji imaju zemlju koju daju pod zakup razmisljaju kako bi njima bilo da rade za toliki zakup. Mada sam misljenja da su toliku cenu naduvali ovi novi "poljoprivrednici" koji su ceo zivot ziveli u gradu, a sad su odjednom "posteno" dosli do para pa uzimaju i kupuju sve zivo, samo da operu pare!

Zemljak i te kako neg ima,tako sam i saznao za to pravo
Mozda ima, u stvari svega ima, samo mi nije jasno kakva prava stice zakupac na zakupljenoj zemlji, tudjoj.Radio je zemlju u kiriju ove godine, gazda zemlje ne da mu vise, zakupac je skinuo usev sto je posejao i napusti tu parcelu,tj. ne radi je vise i mir.

jedan od vecih poljoprivrednika u crepaji kaze da placa i ove godine zemlju od 300 do 350 zavisi gde je.Kaze losa godina iduca ce biti bolja,ako i ne bude iduca guramo dok mozemo.

Kod nas ako ne platis 300e neces je raditi. Pokusao sam na nekoliko mesta da ciganisem za 250e/kj medjutim ne vredi. 2 parcele su mi pobegle za 20-30e/kj, i obe su uzete po 300e/kj jer moja ponuda je bila 270e/kj i nije bila dovoljna.

kod nas su oni koji su dizali cene i pravili haos ,polako poceli da odustaju od zemlje , a ovi koji su pohrlili kod njih zbog cene neznaju gde ce ovog sto su ostavili on im je realno placao ali sad nece ni da cuje za njih. realna cena je 1000 kg kukuruza za kj i to je mnogo na ovakvu godinu,problem nastaje u sredinama gde se seju profitabilnije kulture povrce,duvan... etu oni dizu cenu.

kod nas su oni koji su dizali cene i pravili haos ,polako poceli da odustaju od zemlje , a ovi koji su pohrlili kod njih zbog cene neznaju gde ce ovog sto su ostavili on im je realno placao ali sad nece ni da cuje za njih. realna cena je 1000 kg kukuruza za kj i to je mnogo na ovakvu godinu,problem nastaje u sredinama gde se seju profitabilnije kulture povrce,duvan... etu oni dizu cenu.
Nije istina da duvandzije dizu cenu zakupa,barem ne kod nas.Ja mislim da se vrlo dobro zna ko dize cene.

Kod nas ako ne platis 300e neces je raditi. Pokusao sam na nekoliko mesta da ciganisem za 250e/kj medjutim ne vredi. 2 parcele su mi pobegle za 20-30e/kj, i obe su uzete po 300e/kj jer moja ponuda je bila 270e/kj i nije bila dovoljna.
I sta sejete na takve arende?Koliki su vam prosecni prinosi.Koliko ja vidim radite za druge.

Dobre cene prosle 3 godine su povukle cenu arende. Sta ce biti u sezonu 2014 videce se. Ove godine. Prinos zita 4.5-5t/kj, soje 10-15 meteri, repe malko vise od 4 vagona. Kukuruz od 6 pa na vise tona po jutru.

jeb...li ga ja se ubi racunajuci a nikako da izvedem pozitivnu nulu! i mene zanima 300 evra je mnoogooo brate mili, pusti ga nek mu bude andrak i korov ako neda za manje,al verovatno ima nekih koji toplate pa tako krenu svi za njima ...

- - - - - - - - - -

jeb...li ga ja se ubi racunajuci a nikako da izvedem pozitivnu nulu! i mene zanima 300 evra je mnoogooo brate mili, pusti ga nek mu bude andrak i korov ako neda za manje,al verovatno ima nekih koji toplate pa tako krenu svi za njima ...

Aposlutno nijedan pedalj atara nema neobradjen. Sve se radi, cak i putevi se suzavaju.

Nazad
Vrh