Cena ARENDE u vasem mestu???

citam temu i ne mogu da skapiram koliko se vama isplati da placate od 200 do 300e po kj? kod nas je 100e hektar i to ako daje ugovor na najmanje 5 godina, bar ja tako uzimam i ko hoce hoce ko nece nek seje sam.
Ova godina ce mnogima biti presudna,popodne sam bio malo do sela i naleti covek prodao bi zemlju,blizu sela u arendu,ne moze vise da radi...trazi 300 eura i pola subvencije,ja reko hvala lepo!

citam temu i ne mogu da skapiram koliko se vama isplati da placate od 200 do 300e po kj? kod nas je 100e hektar i to ako daje ugovor na najmanje 5 godina, bar ja tako uzimam i ko hoce hoce ko nece nek seje sam.
Evidis kod nas je drugacije ako das das ako nedas dace drugi , rodnost zemlje je presudna. Ja sam ovrsio kukuruz sa jednog Ha i prinos 11tona ..vlaga 15..

Opet pišem da se to ne gleda samo iz jednog ugla.
Gazda uzme 100ha po ceni od 25000rsd/ha kao početnoj na licitaciji državnog zemljišta.Ima svoje zemlje 200ha u vlasništvu.Zašto ne bi uzeo 50ha po 100000rsd/ha u novi zakup?Na taj način se širi,ima mesta za nove kredite,i ono bitnije potiskuje konkurenciju-guši manje od sebe.Kad napravi sebi svojstven ambijent lako se cena zakupa može opet vratiti na manju.
Slično je i sa kupovinom.Kupe 1kj za 5000eura.Treba da rade najmanje 12godina da bi isplatili.I eto opet se kupuje i cene svakim danom sve veće.

Evidis kod nas je drugacije ako das das ako nedas dace drugi , rodnost zemlje je presudna. Ja sam ovrsio kukuruz sa jednog Ha i prinos 11tona ..vlaga 15..
Slazem se potpuno sa tobom,ali 11 tona *12 dinara... A ulaganja u hektar kukuruza ako radis kako treba su oko 600 eura po hektaru+500 eura po hektaru zakup...Gde si ti u toj prici?!Jedino da ne ulazes a da ti radja,pa da mozes nesto da zaradis!Ako se radi i ide na zaradu 100 eura po hektaru,onda se mozda i isplati!

Kod nas od par ljudi ne mozes ni doci do arende,sve uzimaju,ne bitna je velicina parcele.Inace,cena 250 evra po jutru.

Ja sam toliko placao za povrce, odmah pored mene, pored kuce gde imam i navodnjavanje, 500 eura ali za 1,50 ha...platiti 500 eura hektar za rataske kulture je cista ludost....

Ostavice kukuruz cekajuci bolju cenu na prolece. Da li ce je docekati ne zna niko. Bojim se da se ne ponovi da pik cene bude opet u zetvi. Ove prekookeanse berze me jaaako lose deluju.

Opet pišem da se to ne gleda samo iz jednog ugla.
Gazda uzme 100ha po ceni od 25000rsd/ha kao početnoj na licitaciji državnog zemljišta.Ima svoje zemlje 200ha u vlasništvu.Zašto ne bi uzeo 50ha po 100000rsd/ha u novi zakup?Na taj način se širi,ima mesta za nove kredite,i ono bitnije potiskuje konkurenciju-guši manje od sebe.Kad napravi sebi svojstven ambijent lako se cena zakupa može opet vratiti na manju.
Slično je i sa kupovinom.Kupe 1kj za 5000eura.Treba da rade najmanje 12godina da bi isplatili.I eto opet se kupuje i cene svakim danom sve veće.
baš tako,na kraju uzimaju prosek arende ili čak i dotiraju od svoje zemlje,koliko je to realno održivo i isplativo naredne godine će pokazati,do sada ko je rizikovao uglavnom je prolazio,to je posle kao u kolu(banke,krediti)iz koga još niko na ovim prostorima nije izašao čistih gaća..

Mene zvao rođak danas da da zemlju u zakup 33,5 kj po 200 eura + pola subvencije,zemlja je domaćinski rađenja ima 20 kj dobre I ostalo lošija ipak sam se zahvalio I pozdravio sa njim.

@talijanu
Da je zemlja u Staparu po toj ceni, doslo bi 50 ljudi za prepodne da se raspituje :osmeh:

Mene zvao rođak danas da da zemlju u zakup 33,5 kj po 200 eura + pola subvencije,zemlja je domaćinski rađenja ima 20 kj dobre I ostalo lošija ipak sam se zahvalio I pozdravio sa njim.
Mozda treba uzeti tako mozda nece biti subvencija..:ideja:I jos da doda kod nas ako jednom napustis nema vise a sobzirom koja je povrsina idi lepo kod njega i reci mu da ga nisi dobro razumaeo ...:haha:

E ovo nije ni Stapar ni Čenej cena bi bila realna da su cene poljoprivrednih proizvoda prošlogodišnje ali ajde da uzmem I ove cene , prosečan rod I prosečna ulaganja meni ostane 50 eura po kj plafon trenutno nemam potebe za tim poslom .

Nazad
Vrh