Cena ARENDE u vasem mestu???

@Mil, naravno da znaju da je nadmetanje poljoprivrednika u toku, zato stalno i pomeraju granicu, al ce sad malo da stagnira, bar sto se mene tice! da su dobili bolju ponudu od 220e dali bi tom ponudjacu ne bi dali meni po 200.

Pazario sam 2kj, 2klasa, 500m od sela, 9mc kukuruza.

@krlemrle, dobio sam priznanje od seljana kad sam izdrzao 8god. sa zakupom kod nastavnice, kod nje niko nije izdrzao vise od 2god. :haha:

Radim oko 7 kj u arendu i već nekoliko godina u nazad plaćam po 250 evra a za ovu mi počeli dizati na 300 a moja bliža rodbina, šta reći::jako_besan::...

Davati 35-40.000 din po k.j na ovim cenama a da pri tom niko ne zna sta ce biti u godini pred nama,odnosno godinama...po meni suludo i dosta auto sado-mazohisticki!

Otkazao sam ove godine nekih 15kj arende.Novi zakupac je dao 1400 kg psenice po 1 kj.Moja zadnja ponuda je bila 1200 kg ili se rastajemo posle 16 godina saradnje.

kod mene arenda od 100 do 150e ima par indijanaca povvrtara al to je 4 ili 5 sto su platili 200e po jutru po meni 150e(limit) i to je plafon

Otkazao sam ove godine nekih 15kj arende.Novi zakupac je dao 1400 kg psenice po 1 kj.Moja zadnja ponuda je bila 1200 kg ili se rastajemo posle 16 godina saradnje.
Hehe, kod nas se pre jedno 6-7god. licitirala crkvea zemlja i jedan moj komsija se terao sa naj vecim gazdom u selu, izjurio je gazdu na 1450kg/kj psenice 16kj u pitanju. to je prevelika cifra i sada a ne pre 6-7god.

Ja delim Savatovo mišljenje; nisam neki veliki zakupac niti veliki zemljoposednik i gledam situaciju iz svog gnezda i ne zanima me ničije frljanje sa brojkama.
1000kg kukuruza po k.j. na današnji dan je oko 114evra po k.j. Pitaju me kolege i drugovi šta ćemo sa arendom jer su njima već tražili 200e/k.j., ja sam im rekao da trenutno još ne razmišljam o tome, ali na kraju krajeva, rećiću im svoju ponudu kada dođe vreme, ako hoće hoće, ako neće izvolte zemlja nazad i kraj priče. Mislim da je 150e/k.j. plafon, i to je to.
I da vam pravo kažem i to mi je mnogo. Ja cele godine stepim od alavih komšija koji seku ili mi isprskaju usev, nicanja useva, grada, suše, požara, lomim svoju mehanizaciju na svačije parloge i leđa pride, živce neću ni računati, a naposletku i cene, i još na kraju krajeva da dam i od svoje zemlje ne pada mi napamet! Dok gospoda sede i diktiraju cene, posle se još i rugaju jer se ubijamo oko zemlje. Neka kupi ko misli da ima isplativosti, ja ću gledati da svoju zemlju radim kvalitetnije i da kupim nešto za šta neću strepeti da li ću sledeće godine posedovati ili ne. Bogu hvala, kredite nemam da me guraju u propast, znam da je teško odvojiti se od neke zemlje u koju si uložio, iskorenio korove i stavio na noge, ali neću da dam samo da imam što više lanaca i još da me prave ludim posle, pa taman i ne radio.

P.S. A eto nažalost, nijedan koji daje zemlju u zakup nema da se javi na forumu da vidite kakve argumente oni imaju što se cene tiče, pa to ni na filmu nema. Ovde je jedan lik u selu (a verujem da ima u svakom selu po neki takav), koji ima tričavih 10k.j. a nabija cene do neba svake godine. Naravno, ja ne sarađujem s njim, no sve u svemu, na kraju (ne)dogovora, kaže čoveku "dobro, onda idem da nađem drugu budalu...".

Kod nas arenda od 200-300 e/kj. Drzavnu zemlju placam 500 e/ha uzeto na period od 3 godine (licitacija bila 2011. godine). Sudeci prema ovim cenama useva skupo.

U svakom selu se zna koliko se koja zemlja moze platiti zarad sejanja odredjenih kultura. Odbio sam jednu ponudu jos pre mesec dana jer je zakupodavac sa kojim sam 4 godine saradjivao hteo da podigne arendu sa 150 na 200 evra po kj za losu zemlju i to pare odmah da se daju.. Imam kredit ali nisam bas nesto lud da sebi skacem u stomak placajuci previse arendu jer ipak ne sejem povrce ili neke nedozvoljene smesne trave da bi mi bilo rentabilno.

I kod nas je kao kod -miroslav k- bilo je do prosle god 400kg psenice i 400 kg kukuruza,ali polako se dize zakup kod nas na na 500-500 kg i poneki i nudili od subvencija ponesto,tacno neznam koliko ali da idu ljudi po kucama i ubedjuju zakupodavce da uzmu zemlju od lika koji radi tu zemlju dugi niz godina i da da njemu,kao on ce vise platiti...i da placanje ide unapred oko maja kukuruz za tekucu god.a psenica posle zetve...

Veliki je upitnik da li ce biti subvencija sledece godine, i ovo sto su ove godine dali , bilo je na jedvite jade, cinjenica je da je drzava pred bankrotom.

citam temu i ne mogu da skapiram koliko se vama isplati da placate od 200 do 300e po kj? kod nas je 100e hektar i to ako daje ugovor na najmanje 5 godina, bar ja tako uzimam i ko hoce hoce ko nece nek seje sam.

Nazad
Vrh