Ja delim Savatovo mišljenje; nisam neki veliki zakupac niti veliki zemljoposednik i gledam situaciju iz svog gnezda i ne zanima me ničije frljanje sa brojkama.
1000kg kukuruza po k.j. na današnji dan je oko 114evra po k.j. Pitaju me kolege i drugovi šta ćemo sa arendom jer su njima već tražili 200e/k.j., ja sam im rekao da trenutno još ne razmišljam o tome, ali na kraju krajeva, rećiću im svoju ponudu kada dođe vreme, ako hoće hoće, ako neće izvolte zemlja nazad i kraj priče. Mislim da je 150e/k.j. plafon, i to je to.
I da vam pravo kažem i to mi je mnogo. Ja cele godine stepim od alavih komšija koji seku ili mi isprskaju usev, nicanja useva, grada, suše, požara, lomim svoju mehanizaciju na svačije parloge i leđa pride, živce neću ni računati, a naposletku i cene, i još na kraju krajeva da dam i od svoje zemlje ne pada mi napamet! Dok gospoda sede i diktiraju cene, posle se još i rugaju jer se ubijamo oko zemlje. Neka kupi ko misli da ima isplativosti, ja ću gledati da svoju zemlju radim kvalitetnije i da kupim nešto za šta neću strepeti da li ću sledeće godine posedovati ili ne. Bogu hvala, kredite nemam da me guraju u propast, znam da je teško odvojiti se od neke zemlje u koju si uložio, iskorenio korove i stavio na noge, ali neću da dam samo da imam što više lanaca i još da me prave ludim posle, pa taman i ne radio.
P.S. A eto nažalost, nijedan koji daje zemlju u zakup nema da se javi na forumu da vidite kakve argumente oni imaju što se cene tiče, pa to ni na filmu nema. Ovde je jedan lik u selu (a verujem da ima u svakom selu po neki takav), koji ima tričavih 10k.j. a nabija cene do neba svake godine. Naravno, ja ne sarađujem s njim, no sve u svemu, na kraju (ne)dogovora, kaže čoveku "dobro, onda idem da nađem drugu budalu...".