Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Arende tesko da padaju ove god. Ovo pitanje se otvara tek na jesen sledece god. kad nam budu napravili jos malo zesce iznenadjenje! (mislim vlada u paketu sa otkupljivacima).
Prosle godine isao sam na kukuruz N-P-K 15-15-15 200 kg po lancu i 200 ureje na pionir hibride razmak 19 cm slusajuci price da ce da mi rodi zmajevku po lancu i rodilo mi 300 kg po lancu to sam sad uradio i nikad vise,ubedjen da ce da mi rodi svaki hibrid ako se ulozi uz dobru godinu i prikladnun gustinu setve,na soju sam bacao oko 120-150 kg 15-ice i vidim da nevredi jer to sto mi da malko veci prinos tacno ode za dug,psenicu nesejem vec dve godine ali sam ranije isao do 150 kg 15-ice i prihrana u prolece takodje do 150kg ureje.Ovim nacinom drzim dobru kondiciju zemlje a ove godine nisam bacio ni gram djubriva.Sledece takodje tako,bez vestackog djubriva,samo prihrana na kukuruz sto budem sejao za arendu ostalo soja i nesto malo suncokreta.Pa cemo videti tamo 2015 opet baciti vestaka i to umereno.Sad kad bi naprimer krenuo da nabijam arendu te zemlje sto se izdaju su poprilicno iscrpljene i zaprljane korovom.Jer to je parola radi 2-3 godine pa napustaj.Treba bar 3 godine da se lepo ocisti i dovede u neku kondiciju.I sta mi vredi da je dovedem u red izdace gazda drugom.Sa kojom kolicinom djubreta otprilike guras te prinose?Pitam cisto da bi uporedio situaciju kod nas jer su nam prinosi dosta jaci ali i zakup,pa ostaje jedino kalkulacija u smanjenju troskova proizvodnje.
Kod nas se kvare i za manje pare a kamoli 200e cast izuzecima tj.biserimaImam nekih 15kj sto mi istice ugovor ove godine, i gazde su pokusale da mi pomere granicu sa 200e 220-230e rekoh ni cent vise od 200e izdajte kome hocete, zvali posle nekog vremena i kazu radi i dalje na prolece pravimo nov ugovor na 5god. sve je to nezasito a znaju da smo pukli ove godine sa cenama al ne mare, i stalno govore ''treba decama'' pa valjda i mi imamo decu sunce vam ciutsko!
ostao mi jos boks mec sa nastavnicom 10kj u pitanju, svake godine pravimo ugovor na god. dana i stalno podize za 10-20e valjda ce se zaustaviti ove god. na proslogodisnjih 200e il ce kvarimo satru!
Da li su oni nezasiti ili znaju da se poljoprivrednici vecito nadmecu za svaki komad zemlje? Mislis da tom sto ti je dao zemlju u arendu nije dolazio neko i nudio 220-230 evra kada ste se pogodili za 200 ?Imam nekih 15kj sto mi istice ugovor ove godine, i gazde su pokusale da mi pomere granicu sa 200e 220-230e rekoh ni cent vise od 200e izdajte kome hocete, zvali posle nekog vremena i kazu radi i dalje na prolece pravimo nov ugovor na 5god. sve je to nezasito a znaju da smo pukli ove godine sa cenama al ne mare, i stalno govore ''treba decama'' pa valjda i mi imamo decu sunce vam ciutsko!