Cena ARENDE u vasem mestu???

Kod nas je cena za donji teren 20 a za gornji 18 metara kukuruza u klipu.

Arende tesko da padaju ove god. Ovo pitanje se otvara tek na jesen sledece god. kad nam budu napravili jos malo zesce iznenadjenje! (mislim vlada u paketu sa otkupljivacima).

Kad je bio slab rod kukuruza(u koga se naš seljak najviše kune), mislili smo: "barem će biti skup" a onda se rastrubilo na sva zvona o aflatoksinu pa više ni onaj zdrav kukuruz odjednom više nikome nije trebao. Onda dobar rod žita - niska cena, pa dobar rod suncokreta - opet niska cena! Onda naš čovek misli: "Ma sledeća godina ima da me izvuče!" Sad posle svih kalamita što su se istresle na nama, ja mislim da je sad ponovo došao red na poplavu ili možda grešim?
To je kao kod kockanja. Prvo te krene, zaradiš malo, a onda okrenu kola nizbreg. Umesto da prekineš i odeš kući sa tim što imaš, naprotiv nastavljaš da srljaš u poraz, a sve u fazonu: "sad ima da me krene!" "ma, samo još ovu ruku..." i tako ode lančić, ode sat, ode auto...

Poslednja izmena:
Imam nekih 15kj sto mi istice ugovor ove godine, i gazde su pokusale da mi pomere granicu sa 200e 220-230e rekoh ni cent vise od 200e izdajte kome hocete, zvali posle nekog vremena i kazu radi i dalje na prolece pravimo nov ugovor na 5god. sve je to nezasito a znaju da smo pukli ove godine sa cenama al ne mare, i stalno govore ''treba decama'' pa valjda i mi imamo decu sunce vam ciutsko!

ostao mi jos boks mec sa nastavnicom 10kj u pitanju, svake godine pravimo ugovor na god. dana i stalno podize za 10-20e valjda ce se zaustaviti ove god. na proslogodisnjih 200e il ce kvarimo satru!

Poslednja izmena:
Sa kojom kolicinom djubreta otprilike guras te prinose?Pitam cisto da bi uporedio situaciju kod nas jer su nam prinosi dosta jaci ali i zakup,pa ostaje jedino kalkulacija u smanjenju troskova proizvodnje.
Prosle godine isao sam na kukuruz N-P-K 15-15-15 200 kg po lancu i 200 ureje na pionir hibride razmak 19 cm slusajuci price da ce da mi rodi zmajevku po lancu i rodilo mi 300 kg po lancu to sam sad uradio i nikad vise,ubedjen da ce da mi rodi svaki hibrid ako se ulozi uz dobru godinu i prikladnun gustinu setve,na soju sam bacao oko 120-150 kg 15-ice i vidim da nevredi jer to sto mi da malko veci prinos tacno ode za dug,psenicu nesejem vec dve godine ali sam ranije isao do 150 kg 15-ice i prihrana u prolece takodje do 150kg ureje.Ovim nacinom drzim dobru kondiciju zemlje a ove godine nisam bacio ni gram djubriva.Sledece takodje tako,bez vestackog djubriva,samo prihrana na kukuruz sto budem sejao za arendu ostalo soja i nesto malo suncokreta.Pa cemo videti tamo 2015 opet baciti vestaka i to umereno.Sad kad bi naprimer krenuo da nabijam arendu te zemlje sto se izdaju su poprilicno iscrpljene i zaprljane korovom.Jer to je parola radi 2-3 godine pa napustaj.Treba bar 3 godine da se lepo ocisti i dovede u neku kondiciju.I sta mi vredi da je dovedem u red izdace gazda drugom.

Nastavnica?!? Bež od prosvetara, to su najveće tvrdice! Ove godine ima da traži 500:haha: Javili na televiziji da je dobro rodilo ove godine.
Policajac, vojno lice, sudija, advokat, lekar, pop... niko od ovih se ne bi *ebo za dinar kao prosvetar.

- - - - - - - - - -

Meni je ove godine ponuđeno pod selo, na nasfaltu za 200 eur/kj. Prethodni zakupci su odustali, a plaćali su u živoj stoci(svinjče za 29. novembar).
Planiram da im ponudim 160. Moram svakako prvo da ispitam na koga glasi ta zemlja i da li je prošla ostavinska rasprava jer znam da je déda umro. Bez ugovora ne vredi, a ko zna da li će dogodine u opšte i biti subvencija. Moramo da uzmemo u obzir sve opcije i da budemo oprezni ove jeseni sa planiranjem proizvodnje.

Da izvinite odjebo sam jednog nudio mi 10kj u 3 ili 4 parcele lepa zemlja 2 klasa puna duz za 200e,ja reko ako oces 150 i da reg zemlju zbog subvencija da uzmem i subvenciju naravno kaze on ima ko oce reko aj zdravo.Sad nudi niko nece u selu puno im 200e jbg vicu skupa nafta :haha:

Imam nekih 15kj sto mi istice ugovor ove godine, i gazde su pokusale da mi pomere granicu sa 200e 220-230e rekoh ni cent vise od 200e izdajte kome hocete, zvali posle nekog vremena i kazu radi i dalje na prolece pravimo nov ugovor na 5god. sve je to nezasito a znaju da smo pukli ove godine sa cenama al ne mare, i stalno govore ''treba decama'' pa valjda i mi imamo decu sunce vam ciutsko!

ostao mi jos boks mec sa nastavnicom 10kj u pitanju, svake godine pravimo ugovor na god. dana i stalno podize za 10-20e valjda ce se zaustaviti ove god. na proslogodisnjih 200e il ce kvarimo satru!
Kod nas se kvare i za manje pare a kamoli 200e cast izuzecima tj.biserima

Хвала. Знам колико је јутро, али нисам знао да се овако обележава, хвала још једном. То је око 350€ по хектару... Прилично висока цена...

Kod mene se neki zaleteli pa poceli da otimaju zemlju nudeci 1000kg zita i 4000din.od subvencija,a sada kukaju kazu pukli na suncukretu,soji i kukuruzu pa neznaju sta ce sada jos ako ovako nastavi i iduca godina ima da im presedne arenda!

Prosle jeseni odbijem ponudu od 300e/kj za 10ak lanaca na 5 mesta, i bilo mi malo krivo tih par dana, ali kako je vreme odmicalo sve manje i manje.

Da li su oni nezasiti ili znaju da se poljoprivrednici vecito nadmecu za svaki komad zemlje? Mislis da tom sto ti je dao zemlju u arendu nije dolazio neko i nudio 220-230 evra kada ste se pogodili za 200 :sjasi: ?

Kod nas se izdaje 13kj, a cena 4000e ili malko preko 300e/kj! Za sada nije izdato. Dao sam ponudu koja je niza od te cifre i preko koje necu ni evro vise platiti. Izgleda da niko nije ponudio im trazene pare, cim je moja ponuda uzeta u razmatranje.

Nazad
Vrh