Cena ARENDE u vasem mestu???

Vlado 9 kj za 25 meteri klipa jel tih 25 meteri po kj ili ukupno? nije mi logično ni jedno ni drugo. Meni pre neki dan čovek nudio 10 kj I to iz prve kaže ne trebaju mi subvencije a cena 170 eura, parcele ni jedna valjana. Hvala lepo ako hoćete 500 kg žita ili kukuruza odlučite sami. Zemlja se nalazi blizu moje . Čujem da je dosta njih promenilo zakupoprimce razlog uglavnom neplaćanje dospele arende.Neki su se preračunali prošle godine pa sada ne mogu da isprate,nažalost ima I onih zakupodavaca koji nisu videli arendu već godinama a razlog zašto ne menjaju zakupoprimca je "ako mi uzmeš zemlju nećeš dobiti ono što ti dugujem" ima svašta.

po kj znaci 9x25, tako sam vec drzao 4kj u jesen dovezemo vagon klipa i istovarimo u cardak, u medjuvremenu smo otkupili tu parcelu

Jesi ti siguran da ne radiš na tvoju štetu o zaradi da ne pričamo? Ili vam je zemlja takva da vam je prosek 7 tona zrna po kj:sta:

sad si me doveo da se presaberem :sta: mislim da dobro kazem, nosili smo dve prikolice klipa tu bude oko vagon za 4kj i ostatak prebijemo u novcu po ceni klipa

Ok,a koliko klipa imate po kj? Onako neki prosek sa 25-30% vlage jer ne verujem da je neko pri čistoj svesti I nosi sa 15% vlage.

Ja placam arende 150 eura i u susi i u normalnoj godini ili 15 meteri klipa ili 1000-1200 kg okrunjenog zrna po jedno lancu i nemogu vise i ni necu jer nezelim da radim za druge.Prosle godine sam jadno prosao sto sam zaradjivao od usluga morao sam ljudima arende da isplatim ove godine je malo drugacije ima i za mene i za ostale.Pojedinci trce pred rudu sa cenom od 200-220 eura ovih dana svaka cast ja nemogu da se usudim sa ovim cenama nasih proizvoda i prosekom od 3 tone zita po lancu,3,5-4 tone kukuruza po lancu i 1200 kg soje po lancu.

Ne znam nisam drzao prosle godine. Ja sam vako razmisljao: ima parcele od 2 3 i 4kj posejem 5 soje 4 kukuruza, na 4 kukuruza bude oko 6 prikolica ako je ok godina nekada i vise od 6,a meni treba otprilike 5 za arendu i ostane mi soja kao zarada. Probacu ako opet ponudi pa cu videti ioavako daje na 1god da vidi kako cu se pokazati.

Turija,Nadalj uvek ima daleko bolje prinose od Srbobrana a tu smo blizu a tako daleko...

Sad je O.K. zato što je kukuruz 10 evra meter u klipu,a sušu vi u Nadalj,maltene niste ni osetili.:ppozdrav:

Ja placam arende 150 eura i u susi i u normalnoj godini ili 15 meteri klipa ili 1000-1200 kg okrunjenog zrna po jedno lancu i nemogu vise i ni necu jer nezelim da radim za druge.Prosle godine sam jadno prosao sto sam zaradjivao od usluga morao sam ljudima arende da isplatim ove godine je malo drugacije ima i za mene i za ostale.Pojedinci trce pred rudu sa cenom od 200-220 eura ovih dana svaka cast ja nemogu da se usudim sa ovim cenama nasih proizvoda i prosekom od 3 tone zita po lancu,3,5-4 tone kukuruza po lancu i 1200 kg soje po lancu.
Sa kojom kolicinom djubreta otprilike guras te prinose?Pitam cisto da bi uporedio situaciju kod nas jer su nam prinosi dosta jaci ali i zakup,pa ostaje jedino kalkulacija u smanjenju troskova proizvodnje.

I prošle godine iako je bila loša godina izmirio svu arendu u klipu, svake godine oko 5vagona klipa dam za arendu a berem kad i moje.

Ja kada skinem 5 tona u klipu sa kj sav sam sretan,preliva,u proseku sa 30% zemlje mogu očekivati takav rod -bolja zemlja ali sa ove što većinom imam u zakupu to je slučaj samo u godinama kao što je 2010.

Nazad
Vrh