Case

Proveri prvo sva creva ako nema prljavstine!
Znaju biti porozna pa vuče vazduh a ne curi nigde

Hteo sam pitati vlasnike jx 95 iste sto sam vozio oba primerka imaju identican problem sa rezervarima tj ne moze se napuntiti skros tj maksimalno oko 50l kad je skroz prazan,tj dodje gorivo do cepa,onda uhvatim cimati traktor i po malo klokoce i propusti u drugi rezervar gorivo.

A da možda nije počeo da se raspada crevo iznutra pa glavi put gorivu pa kad ti produvaš malo se oslobodi protok a posle opet zaglavi. Mi smo to imali na rusu.

Kod rusa sam imao pucvu u rezervaru bacuska kad je sklapao zaboravio , nov traktor malo malo zapusi dovod goriva zvali servis kad ono pucva u rezerevaru zajebava

Opet me zezalo gorivo zacepi i vuce vazduh iz rezervara pa sam popuzdio ispraznio gorivo pristupio resavanju problema . Skine se papuca za penjanje i odvrne se mali sraf kod papucw sto drzi nosac rezervara, lego pod traktor i skinuo poprecni nosac rezervara , skinuo gumu i rastavio spojku izmedju dva rezervara , nosac na zadnjoj srani ima šarku i rezervar samo padne ko klapna ali kod mene nije jer su majmuni u montazi ukljestili crevo za povrat viska goriva i crevo za dovod goriva do filtera izmedju nosaca kabine i rezervara spljostili ko palacinak . Mislim da je najbolje da zamenim creva a vec kad imam pristup izvadicu i sondu da vidim u kakvom je stanju .

Opet me zezalo gorivo zacepi i vuce vazduh iz rezervara pa sam popuzdio ispraznio gorivo pristupio resavanju problema . Skine se papuca za penjanje i odvrne se mali sraf kod papucw sto drzi nosac rezervara, lego pod traktor i skinuo poprecni nosac rezervara , skinuo gumu i rastavio spojku izmedju dva rezervara , nosac na zadnjoj srani ima šarku i rezervar samo padne ko klapna ali kod mene nije jer su majmuni u montazi ukljestili crevo za povrat viska goriva i crevo za dovod goriva do filtera izmedju nosaca kabine i rezervara spljostili ko palacinak . Mislim da je najbolje da zamenim creva a vec kad imam pristup izvadicu i sondu da vidim u kakvom je stanju .
Ja sam imao takodje problem fals vazduha na JX 95...ispostavilo se da je napukla dekla filtera za gorivo ispod kabine...problem resen tako sto je premosceno sa protocnim-providnim filterom za gorivo.

Taj filter su meni ubacili pre dve godine providni , izbacili orginal nosac i onaj siroki filter navodno trun zapusi holender mala rupa na holenderu , e sad da li je to zaista bilo ili posledica ukljestenja creva ne znam .

Da li može biti problem u AC pumpi za taj falš vazduh? Danas sam imao opet problem. Ja ocistio ulaz u donji filter, bio trun u holenderu na ulasku u filter. A veceras opet trokira. Vidim vazduh u crevu iza filtera do AC pumpe. U njoj nema goriva, to mi čudno, u štoretu uvek ima gorivo u AC pumpi, filter čist u njoj čist. A vidim mehur i u povratu od boš pumpe ka grejaču, i od njega dalje u crevu. Pa da nije problem u AC pumpi, a sutra cu morati detaljno da vidim, da li ima negde problem, pa cak i da donji filter zamenim sa protočnim providnim filterom.

Poslednja izmena:
Taj filter su meni ubacili pre dve godine providni , izbacili orginal nosac i onaj siroki filter navodno trun zapusi holender mala rupa na holenderu , e sad da li je to zaista bilo ili posledica ukljestenja creva ne znam .
I to sa holenderom mi se desavalo...izduvas holender i crevo i resen problem...

To sam onako juzros mislio. Ako negde udje vazduh, mora da ide kroz ceo sistem da bi izašoa. A ovde koliko vidim pre filtera crevo puno, posle filtera mlazovi.

Meni se desilo jednom na onom malom filteru pre ac pumpe fag (providni nije mogao da se nadje) nesto se u njemu zapusilo, tako da do filter a ide gorivo cisto a posle mehurici, cim sam stavio drugi filter sve normalno radilo. Gledam sa lampom u filter i nista mi nije jasno, kao da se on mrezica u njemu okrenula i blokirala prolaz goriva.

Sent from my S60 using Tapatalk

Znači Ogi i kod tebe je taj providni filter, nije njegov fabrički?
Moj case je turcin, i kada je stigao imao je taj providni filter na sebi, onda par puta u garanciji serviseri nisu imali na stanju taj filter pa sam kupovao fagov kada su dolazila da rade servis. Opet sada ima da se nadju ti providni filteri.

Sent from my S60 using Tapatalk

Nazad
Vrh