Case

Lako je nešto prodati što je na dobrom glasu i priznat i poznat je brend...umetnost je neku nepoznatu i bezimenu i šklj marku nekom uvaliti i nagovoriti da je to dobro i kvalitetno.:ppozdrav:

Фрајтлајнер Каскадија је задњих 5-6 година најпопуларнији камион код Амера и најзаступљенији када је ре о дугопругашима, па онда иду Петербил, Кенворт, Волво и Интернационал, а Фрајтлајнер компанија, као и гле чуда Интернационал је најзаступљенија компанија са укупно преко 41%% удела у тржишту са својим камионима који немају оне огромне спаваће собе кабине већ како их амери зову деј дјути или дневне кабине, други је Фрајтлајнер Дајмлер са 40% а остали су сведени на оних 19%....

И опет Каминс и ДД мотори који доминирају по снази и као што сам рекао аутономији, тек је ондак ту волво са њиховим моторима.....

Mislim da je Frajtlajner u vlasnistvu Daimler grupe, sto je opet Mecka za americko trziste. A mercedes je opet mislim najzastupljeniji brend u evrupi,a ti ameri opet ne cine ni 5% evopskog trzista. U Australiji neki voze americke njuskare, a neki evroske kamione, tako da na sveskom nivou to otprilike dodje na isto, s tim da americki Caterpilar drzi 60% svetskog trzista gradjevinskih masina.
A sto se zvuka tice, muzika za usi je Mecka V8 od 350ks, mislim OM442A. Je.es Cumminsa i ostale sestake. Ono je milina cuti :osmeh:.

Frajtlajneru je Merc vlasnik. Merc je najzastupljeniji ali isto tako Scania opasno raste na trzistima, pre svega sto je VW najveci shareholder i gura ih mocno napred. U Rusiji Scania ima 40% share jer su davali kredite vezane za rublju, a kako im je sada kada je rublja potnula samo oni znaju. Sve off topic izvinjavam se nek se obrise ili premesti.

Labus je tako isto brani i prodavao "brend preko puta" dok je radio u IKRu. Nije bilo boljeg traktroa od NH. Mene je licno ubedjivao kako je NH isti Case samo jeftiji i bolji jer se ne radi u Turskoj.
U svakom slucaju sve pohvale za marketinske sposobnosti gosn Labusa.
CaSE,NH i Steyr sve je isto,samo drugo pakovanje :D Posedjujem pumu 155 vec par godina i sto se tice firme Case Ih sve pohvale,traktor ima nesto preko 4000rh,nismo imali neke velike kvarove kod nje,pre 3 godine smo zeznuli lamelu ali je to bila nasa krivica.

Kako vasa krivica ?
Sta ste to uradili da zeznete lamelu ?
Nije bila lamela,izvinjavam se,lamela bila kod rusa,kod case su otisli neki zupcanici na prednju vucu,jer vucemo sa njim gosinu kamionsku prikolicu od 20t nosivosti pa kod nas je dosta brdovit treren i uvek kad penjemo neko brdo ukljucimo prednju vucu i neko od nas je zaboravio da je iskluci pa je terao velikom brzinom sa prednjom vucom pa zato.Mada ima jos par komada 155-ice i oni su imali isti problem valjda im je to neka mana,ali su traktori savrseni.

Jeste li redovno podmazivali prednju vucu, most, i nazad ima isto mazalice na zadnjem mostu... Na Maxxumu treba 10min da se sve mazalice pdomazu.

Prednja vuca se automatski iskljucje pri brzinama vecim od 14 km/h.

Sta dobija kod brzina vecih od 14km? Ako je najprimitivniji nacin ukljucivanja prednje vuce radi se spojnicom slobodnog hoda , odnosno kad se zadnji kotaci pocinju okretati brze ukljucuje se spojnica.

Bila je jedna serija jako davno djonija (cak i kod nas prije rastave drzav(a)) koja je imala radar ispod (kao sjenilo na lusterima) i mjerio stvarnu i brzinu kotaca(elektronika) i po potrebi ukljucivao blokadu ili prednju vucu , kraj 80-tih i pocetak 90-tih jos ja isao u skolu:haha:.

Prednja vuca se automatski iskljucje pri brzinama vecim od 14 km/h.

Kod CNH traktora postoje dve vrste ukljucivanja prednje vuce. Ako ukljucis na automatski mod onda se iskljucuje kada brzina predje 16 km/h ili kada okrenes tockove vise od 25 stepeni.
Ako ukljucis prednju vucu na stalno onda se nikad ne iskljucuje. Verovatno su ukljucili na ovo drugo i vozili brzo pa je tada nastala havarija.

Isto tako je i sa blokadom diferencijala. U automatskom modu se iskljucuje kada je hidraulika podignuta ili ako se prednji tockovi okrenu vise od 5 stepeni. A kod je ukljucena na stalno onda se nikad ne iskljucuje.

Na maxxumu imamo automatsku i rucnu blokadu diferencijala, a prednju vucu samo obican mod. Ne iskljucuje se nikada bez obzira koliko brzo se vozi. Mislim da samo bas jake opreme imaju i automatsku prednju vucu. Sto je malo bzv za tako skupe masine.

Kod mene na svetlo zelenom traktoru postoje oba rezima prednje vuce na istom tasteru. Kada se samo kratko pritisne onda je automatska vuca koja se gasi preko 15km/h i pali ponovo kad padne ispod 13km/h a kada se taster drzi duze od cini mi se 3 sekunde onda je ukljucena prednja vuca u potpunosti. Mozda je tako i u CNH grupaciji?

Nije moj traktor, vec od Kuma. Ja sam samo sofer u sezoni. Kod mene kada bude prinova bice NH t4.75 ako se ne predomislim po 143 put do sada:haha:

Nazad
Vrh