Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
веза је број обртаја/мин.=средњи број обртаја уз минималан губитак на тим обртајима макс обртног момента или ти вучне силе повлачи неку минималну потрошњу уз опет неку нормалну брзину рада машине...јер шта ми вреди да ја терам кејсија на 1350 обртаја и макс 520Н/м обртног момента, кад му је брзина ту негде око 3,8км/ч и учинак мали...на ових 1600 о/мин., обртни момент му је нешто мало преко 500Н/м, брзина око 6,5км/ч уинак скоро дупло већи, а потрошња незнанто већа...и опет све то уз добар мењач је могуче извести јер без њега нема ничега од овога....тако да је све ово једно с другим повезано.....hajde mi onda objasni potrosnju i vezu sa obrtnim momentom
Moj JXU 105 ima 24x24Case Maxxum 125 ove godine trosi kao i svaki traktor u nasoj zemlji. 12-18l u zavisnosti da li je repiste nagazeno, da li se ore za repu ili je neka zitarica. U dzombi i strnici trosi 12-13l. Dubina je 26-28cm, plug 3x40cm VN M1020 obrtac. Ono sto je fantasticno kod ovog traktora je izbor brzine za oranje. Gde u rasponu 7-10km/h ima 4 brzine. Neuporedivo bolje nego 12x12 menjac na NH T5000 ili Case JXU. Problem je sto takav menjac je dostupan tek na Maxxum ( NH T6) seriji, a takav traktor je osetno skuplji od T5/JXU.