Korisnik1787
Član
- Učlanjen(a)
- 29 Dec 2009
- Poruka
- 3.649
To je novi termin i uveden je sa pojavom novih traktora jer se oni tako teraju.Neka Vam neko objasni šta znači taj termin uopšte nije vezano za to da je teško traktoru da vuče plug.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
to znaci da ga ne drzimo u visokom delu obrtaja vec u nizem,da masina ne urla i uzalud ne trosi gorivo....odnosno da mu udesis i brzinu i br obrtaja...g. panonstib bi mogao da nam to lepo objasni,steta je ne iskoristiti takvog coveka kad vec prilike imamo....
Bojane, uslisite nase molbe
i englezi koriste meru "katastarsko jutro"?Контактирао сам једног енглеза на њиховом пољо форуму у вези потрошње максума 5150. Човек ми је одговорио да је он његове у орању возио на око 1650 обртаја/мин. и никад више, јер је тада потрошња горива ишла ту негде око 11-12л/кј или око 20-21л/ха. Такође ми је рекао да максум 5150 има на око 1400 обртаја/мин. макс обртни моменат, док му је максимална снага на неких 1800обртаја/мин. Ово за максималну снагу сам проверио, али ми је сумљив овај податак за макс обртни моменат.
ej ti samo cekas da neko nesto pogresi ,kao da si popio svu pamet ovoga svetai englezi koriste meru "katastarsko jutro"?
ma nije,nego sam se začudio jer kad sam bio tamo onda koristili su neke fite i jarde
visaje to matematika za njega ne trudi se da mu objasnjavasпатролџијо, ја нисам погрешио уопште, већ сам написао обе потрошње и по хектарима и по кј. једина грешка је што сам по навици написао прво потрошњу по кј, па тек онда по хектару, требало је обрнуто...
- - - - - - - - - -
јесте они користе кватратне стопе и квадратне јарде, али ја сам га питао колика је потришња по хектару не јардима. јел ја сад овде треба да пишем историјат мог и његовог разговора...