Stoji nekoliko godina.... 30-50l su buradi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
prile,najlosiju rakiju sam pio u tvom kraju,tj nikada nisam kod nikog popio ljutu ili meku,vecina u leposavicu i lesku pravi rakiju oko 17-18 gradi nikakvog ukusa,pomesano ko zna sta sve. izvini ali tako je .nisam jedini koji ovo tvrdi veruj mi. raska,baljevac,usce sa okolnim selima imaju dobru rakiju,nema zadnjih godina stare rakije jer su zapustili sljivare i cuvaju najbolju za posebne goste.uglavnom je zastupljena ranka sljiva,sada se pojavljuju rodna i lepotica ali obazrivo,plase se ljudi da se ne prevare pa cemu trud.zadnji put sam pre deset godina popio rakiju kao zejtin,kod coveka koji ima sljivare u selu dragodanj,povise manastira pavlica(brvenik)-podno kopaonika. u selu brvenica,poreklom sam odatle,niko nece da pije rakiju ako ima i veoma mali smek na nesto. odmah znaju dijagnozu-prljavo bure,zagoreo kazan,bure od nekog drveta,oseca se na ovo ono itd. ne mozes im podvaliti .kad im pomenes zupu odma prokomentarisu da to nece da piju jer je hemija,ma ne smes da imas cestog gosta iz zupskog kraja jer u tvojoj kuci nece se vise meziti i piti.popice jednu jer ne mogu da te uvrede i naci ce razlog da odu.sumnjace da ti je zupska rakija.po nesreci da imas 1000 lit tvoje rakije a cestog gosta iz zupskog kraja, neces je moci prodati nikom.frenky9415 je napisao(la):Bas zanimljiva ova tema o mucenici prepecenici Moje misljenje ne mora da se uvazi . Ja mislim da su najbolje rakije iz buradi od hrasta luznjaka to jest od samog srca drveta ja posedujem jedno takvo od nekih 250 l a i dud je dobar za rakiju daje lepu aromu i boju .Nikako ne preporucujem burad od orahovine ili bagrema.Rakija iz bagremovog drveta ima opasno los smek Bagremova kora je otrovna ..Rakija u orahovom drvetu dobija jako crnu boju i los smek pio sam i jednu i drugu .Sto se tice Pintera kod nas su svi izumreli nema vise tog zanata a bilo ih je dosta! Ovi sad majstori sto donose burice na vasarima to nema pojma sa zivotom gradja je sirova lakirana i drzi bure vodu dok majstori odu.Kupio jedan moj komsija bure na vasar pukao obruc na njemu i 150 litara rakije na pod ! Rakiju ne treba stavljati u plasticne sudove pogotovu parnjacu koja je ispecena skoro ako vec nema bure kvalitetno stakleni baloni su extra stvar. sto se tice obruca treba ih nacukati kada je bure rasuseno to opet treba neko iskusniji sa tim i ofarbati obruce obavezno da ne bi bila rabota komsijska. Bure ne treba lakirati ziveli
pa to ne može biti loše !zupa100 je napisao(la):I prepečenica ili možda 21-u godinu stara šljivovica...
Ajd pusti me da se raspitam, sutra ću čuti 3-4 njih, pa javiću ti, OK?matke. je napisao(la):Koje su cene buradi, koji je odnos litar < ---- > euro, da li su burad od pravog hrasta ?
zupa100 je napisao(la):063/1864695 Žika (Radi burad, kace, bačve za tipa koji je ugostio npr. Putina u našem kraju) ili
063/71-12-023 Miško Panker (radio skoro za Hilandar). Evo dva dobra čoveka koji neće da te ispale.
U prvom kontaktu možeš da se povežeš na mene (Srđan) a posle pali sam.
znam da ima dobre rakije ali su vam prevaranti upropastili reputaciju. a sad malo sale- 21 godinu nisi uspeo da prodas tu rakiju,pa to govori kakav je kvalitetzupa100 je napisao(la):Ih bre Luko što nas upropasti!!! Pa nismo takvi veruj mi. A ako mi ne veruješ, dođi da vidiš šta je prava rakija loza, prepečenica ili možda 21-u godinu stara šljivovica...