milos539
Član
Kod nas na Kosovu 150€ po h za kukuruz, 120 € za psenicu., krompir 500€ , pcele 15€ po kosnici. Za ostalo ne znam .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dizel gorivo znači nema subvencija nego je cijena fiksna na benzinskoj ili dalje (ok odstupa 3 4 centa kako gdje ) ali se kreće oko 70 centi po litri s pdvom. dok je običan eurodizel koji ne moramo točiti u traktore 1,36 eura
Znaci ovako. U Hrvatskoj subvencije 250E po ha i gorivo 83 dinara. Kako onda mi da im budemo konkurentni na trzistu?dizel gorivo znači nema subvencija nego je cijena fiksna na benzinskoj ili dalje (ok odstupa 3 4 centa kako gdje ) ali se kreće oko 70 centi po litri s pdvom. dok je običan eurodizel koji ne moramo točiti u traktore 1,36 eura
Na svu površinu upisanu u upisnik i koja ima prava na placanje, npr ako uzmes neku zemlju u arendu ili kupis bivsi korisnik parcele ti ne mora dati prava za poticaj i tako ga ne mozes dobit al uglavnom se rijesi to nekako.Mislim svakih 7g da bi trebala biti referentna godina i u toj godini prava ti se pisu za svaku god, al pod uslovom da imas toliko ha, ne mozes dobit po pravu poticaj ako nemas haNa koju prijavljenu površinu se dobija ta subvencija po hektaru u Hrvatskoj? Kod nas je na 20ha a kod Vas?
Hvala @cociju na ovoj konstataciji, to je bila sustina pitanja koje sam postavio u vezi subvencija u nasem susedstvu. Sa ovakvom politikom Srbija stavlja svoje poljoprivrednike u neravnopravan polozaj, ubija nasu konkurentnost i ugrozava nam egzistenciju. Ne možemo pričati o tržišnim cenama kada svi oko nas imaju lepe subvencije a mi skoro pa ništa.Znaci ovako. U Hrvatskoj subvencije 250E po ha i gorivo 83 dinara. Kako onda mi da im budemo konkurentni na trzistu?
Samo jos dopuna na moju konstataciju. Subvenciju imaju na svu zemlju koja im je u gazdinstvu, a ne kao kod nas samo do 20ha. Tako da nama ovde samo zamazuju oci.Hvala @cociju na ovoj konstataciji, to je bila sustina pitanja koje sam postavio u vezi subvencija u nasem susedstvu. Sa ovakvom politikom Srbija stavlja svoje poljoprivrednike u neravnopravan polozaj, ubija nasu konkurentnost i ugrozava nam egzistenciju. Ne možemo pričati o tržišnim cenama kada svi oko nas imaju lepe subvencije a mi skoro pa ništa.
Kupis ako imas otvoreno kako, vi nazivate poljoprivredno gazdinstvo i dobijes odredjenu litrazu po ha koja bude sasvim dovoljna. Znaci posebna crpka bude gdje pise plavi dizel i koji kosta toliko skida vam litre sa kartice a placatae u omjeru 70 centi kad je eurodizel 1.36 eura. Ono kad je korona bila aktualna i kad je sve stalo bilo je cak 28 centi taj plavi onda smo kupili 4000 litara. Sad je 70 centi i iskčjucivo tu cijeni placate. Plus onda potocaj, od 250 eura po ha arende su 250 od ove godine iako ima koji placaju 300 350 eura u susjednom selu dal, ce i kod nas takve arende biti ostaje za vidjeti. Kod vas ke malo jeftiniji reprotomaterijal pa ajmo reci sto jengorivo jeftinije kod nas tu budemo 1-1 s obzirom da je repromaterijal kod vas jeftini no ostane name poticaj i do nedavno arenda od 200 eura po jutru. Susjedno selo sam sa Sidom u Srijemu u HrvatskojА како се купује то јефтиније гориво и има ли ограничења?
Na žalost to je malo više od zamazivanja očiju, dešava se tiho uništenje domaćih poljoprivrednika. U ovakvom ambijentu gde smo stavljeni u podedjeni položaj u odnosu na okruženje neće moći još dugo da se opstane. Možda je to i cilj.Samo jos dopuna na moju konstataciju. Subvenciju imaju na svu zemlju koja im je u gazdinstvu, a ne kao kod nas samo do 20ha. Tako da nama ovde samo zamazuju oci.
Nema ogranicenja, pricali su da ve uvesti ali od toga nista. Pita se Europu jer kna rasporedjuje novce. Doduse tek od 2021. Je poticaj 250 eura do nedavno je bio 220. S tim da nam odn2022. Ili 2023.vracaju na 220 ponovno ali ubuduce ce bit sranje izgleda s tim jer cemo morati 1 dio povrsina imati pod ekoloskim znaci nema prskanja i bacanja umj gnojiva ovog konvencionalnog. Ako to ne zelis onda cemo imato poticaj, oko 120 130 eura po ha mislim opet nije lose jel s tim da taj zakon josnije izglasan.Na koju prijavljenu površinu se dobija ta subvencija po hektaru u Hrvatskoj? Kod nas je na 20ha a kod Vas?
Znaju oni da mogu da nas jašu do mile volje.Niko prstom neće mrdnuti.Svi hrabrost pokazujemo pisanjem a njih zabole za to.Na žalost to je malo više od zamazivanja očiju, dešava se tiho uništenje domaćih poljoprivrednika. U ovakvom ambijentu gde smo stavljeni u podedjeni položaj u odnosu na okruženje neće moći još dugo da se opstane. Možda je to i cilj.
nemoj me držati za riječ mislim da je oko 80 lit po ha, s tim da ako to potrošiš možeš napraviti zahtjev za povećanjem litraže pa ti ustupe još koju litru. usluge po zakonu ne možeš raditi sa plavim dizelom nego mora ići eurodizel ovaj klasični što u aute ide ali rijetko se tko toga pridržava jer cijena usluga je kao i kod vas s tim da imamo povoljniju naftu. a bilo bi nam još svima bolje da ljudi normalno razmišljaju i ne nabijaju arende radi novih 10 20 jutara zemlje na kontu starih 300 400 500 jutara. kažem vama poticaj što ga nemate ne bi bio problem da su arende tipa 100 eura po jutru na kvalitetnom zemljištu a na lošijem gajba piva.Koliko goriva mozete po ha da kupite?