Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Unistio je Vojvodinu preko noci u svakom smislu!Zavadi pa vladaj. Nikad necu zaboraviti 88g i jogurt revoluciju kada je otimana nam autonomija i ustav iz 74g. Tada su dolazili autobusi sa Kosova puna brace Srba koji su dolazili da nas oslobode. Isli od grada do grada,mitinga na miting sa parolom OJ SRBIJO IZ TRI DELA PONOVO CES BITI CELA. Nisu siroti znali da ce taj isti Milosevic dovesti mecku i pred njihova vrata.Trebao je njemu siguran glas u saveznoj skupstini jer je tad Srbija tamo imala tri glasa. Svoj , Kosovski i Vojvodjanski. Drugo trabao mu je Vojvodjanski budjelar jer je tih godina vojvodjanska privreda bila u velikom zamahu pa je sam grad Novi sad imao veci BDP od cele Crne Gore, a Vojvodina duplo veci od uze Srbije. Danas je obrnuta situacija. Rat, otvorena podrska tadasnjih dupelizaca na celu sa mladim jurisnikom danasnjim nam predsednikom, kolone izbeglica sa vise frontova i vise strana doveli su nas do ovog cabra.
Sta da obecas i da uradis sa selom od 300 ljudi. Ili sa selom koje ima 5 zaseoka.Gotovo da nemogu ni varosice da opstanu. Kod nas Crna bara, Vrbica,Podlokanj pa sve do Banatskog Arandjelova danju kad prodjes i lici na nesto, ali nocu u svakoj trecoj gori svetlo nigde zive duse ne daj boze da ti stane auto, a to su sve bila sela sa 2-3 hiljade stanovnika.Obzirom na način kako se tematika sa svakim prilogom udaljava od svog jedra, ja mislim, da neke budućnosti i nema na takav način.
Na 15 stranica samo ko nešto je ili nešto nije.
Stvarno smo mogli dobru debatu da razvijemo.
Dragi moj Tine u Srbiji od mozda 6,5 miliona ljudi 800 000 su clanovi vladajuce stranke sa karticama i placaju pretplatu tj clanarinu a neka bude da je jos 400 000 clanovi drugih stranaka ili sindikata .....i imamo 150 000 jehovinih svedoka i ima tu jos mnogo nevladinih organizacija i sekti sa clanovima I SVI NEGDE PRIPADAJU. Manji deo su idealisti koji su utopisti i veruju u taj program a 90 posto su grebatori ,paraziti i lezilebovici koji bi da se negde uvuku i da kraduckaju ili uzivaju drzavne privilegije bez mnogo znoja .I tog momenta kada vladajuca stranka pukne i dozivi totalni krah svi clanovi napuustaju brod koji tone i prelaze u drugu stranku. I to treba tako prihvatiti i to je mozda i prirodna pojava ALI JE OSTALA U NASEM NARODU PODELA NA MI I ONI i to vise predstavlja neko mehanicko praznjenje nego sto ta podela ima veze sa bilo cim A SVE TO SE DOGADJA USLED NEDOSTATKA NOVCA jer da ima novca za luksuzna letovanja i zimovanja, sopingovanja NE BI LJUDI TROSILI ENERGIJU NA GLUPOSTI a kada se zna da je od 1 700 000 penzionera prosek penzija 200 eura PONAVLJAM PROSEK 200 EURA nemoze ni da se ocekuje neka apstraktna prica ili inspiracija da napise neku pesmu ili da ode u pozoriste ili na piknik I SVI ONI TRAZE RAZLOG ZASTO JEDU POPARU I KACAMAK I JEDVA PREZIVLJAVAJU A NA TELEVIZORU IM PRIPADNICI VLADAJUCE SEKTE DANONOCNO OBJASNJAVAJU KO JE KRIV I UPIRU PRSTOM NA NEKE STO SU NEKADA VLADALI I VICU .......DRSTE LOPOVA ENO GA LOPOV ON JE KRIV ZA VASE PATNJE i samo jos da procitam da su zbog ovog posrnuca krivi Rimljani Iliri ili Osmanlijsko carstvo..................... A MORAVA TECE TECE I VALOVE BRZE SECE a moze i ona TIHO TECE KOLUBARA I MOJ ZIVOT S NJOMObzirom na način kako se tematika sa svakim prilogom udaljava od svog jedra, ja mislim, da neke budućnosti i nema na takav način.
Obzirom na način kako se tematika sa svakim prilogom udaljava od svog jedra, ja mislim, da neke budućnosti i nema na takav način.