worm jel bi mi mogao pomoci, covek mi je busio bunar a nije ubacio sljunak voda je mutna ima u sebi sitnih cestica gline, posto u jednom delu bilo i gline, ima i peska sa dna. bunar je dubok 10m, bunar je busen dok nije udario u sljunak i to je neki sitnozrni sljunak koji u sebi ima i sitnog peska. Nije sljunak velike granulacije. Covek mi je samo stavio sito, a sito je napravio tako sto mi je uzeo cev od 3m izbusio rupe(precnika 2cm) po njoj i na kraju uzeo nekoliko metara mreze za komarce i okomotao oko te cevi i zavezao tu mrezu metalnom zicom i takvo sito spustio u bunar. Na moje pitanje dal da stavimo sljunak rekao je ne treba ima sito...
Ja bih sada ubacio sljunak ali ne znam koje granulacije i kako jel ima tu neki specialni postupak ubacivanja ili se samo sipa. I dali ce taj sljunak ako ga budem ubacio nesto pomoci ili ne?
Brinem se jer treba da montiram sistem kap po kap na taj bunar pa se bojim da li ce se sistem zacepiti ili ne. Uz sistem sam uzeo rotodisk filter 3" protoka 50m3/h i hidrociklon filter 2" protoka 50m3/h. Sta da radim???