Bušenje bunara na njivama

djordjek je napisao(la):

Ovaj sajt izgleda odlican i sve sto je napisano je ok . Ali bojim se da cena jednog takvog burana koji Vi radite ( pretpostavljam posto se na sajtu nalazi djordje k. da ste to vi ) kosta jedno malo bogatstvo . Mozda gresim .
Ja nisam uspeo da vidim cenu na sajtu ali pretpostavljam da cete nam reci koliko po metru busi Vasa firma i u kojim dimenzijama cevi .

pozdrav forumasi. :cao: zivim u macvi i bavim se rasadnicarstvom pa kanim busiti bunar za sistem kap po kap. zanima me ko bi to mogao da uradi za koje novce i koji precnik.u okolini njive nema bunara koji bi mogao biti orjentir koliko do vode ima ali cenim da je izmedju 20 i 30 m. hvala unapred. :ppozdrav:

Isto važi i za vas.Dobar dan i dobrodošli na Poljoinfo.Po kućnom pravilu foruma treba da se predstavite u temi http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/.

Pozdrav svima sad jedno zagonetno pitanje,nalazim se u Padini.opstina kovacica i tu sam jedini koji ima bunar tj 2 jedan nije trenutno u funkciji dali mozete pogoditi na kojoj je dubini moj bunar ,kostao me blizu 2000eu.posto sam imao muke sa prvim koji je precnika 50mm,busio sam drugi fi 240mm,staticki nivo vode je 15met.

Zdravo !
To samo zna onaj , ko ti je izbušio !! Nisi dobio nikakakvu dokumentaciju za te pare? ::lose::
Koji ti je kapacitet iz bunara?-možda tako potrefim nešto,pošto imam podatke sa terena,ali...
Pozdrav !

Pozdrav svima...
Hitno mi je potrebna pomoc...
Ako neko zna nekog dobrog bunardziju,molim da mi napise,mozda znate nekog za koga ja nisam cula,a mozda ce hteti da dodje da busi bunar kod mene.Zvala sam svakog za koga sam cula.
Ne mogu da verujem,bunardzije treba moliti da dodju,rade i zarade novac.Niko nece da dodje,sve nesto odlazu,neckaju se itd...(a zemlja u krizi,kao nema posla)
Pomozite mi ,molim vas...
Hvala

Zahvaljujem vam se,od srca,na adresi ali da od njih ima vajde, ne bih ni pitala za bunardzije.Svi su zvati(davno jos)i nece da rade.Ovi iz Vojvodine nece ni da pomisle a kamoli da dodju.
Citam ja forum,ali pitah za dobrog bunardziju,koji hoce da radi,tako da ne vidim problem u tome sto pitah...

Bar smo pkusali da pomognemo, ako ne da rade E tu vec nismo nadlezni. Valjda su se nakopali para pa im se ne radi.

peto1 je napisao(la):
Bar smo pkusali da pomognemo, ako ne da rade E tu vec nismo nadlezni. Valjda su se nakopali para pa im se ne radi.
Sumnjam da su nakopali para,nešto drugo je u pitanju,(mislim na teren)

Zar u Arandelovcu nije niko busio bunar pa da se raspitas ko im je busio sigurno da ima samo treba traziti.

tamara1611 je napisao(la):
Najaci covek za busenje bunara je iz Temerina,ako nekoga interesuje nek se javi na pp
Ne kažem da nisu dobri , ali to znam da nisu najjači...
Radili su kod tebe? Ako nije tajna koji bunar su bušili? (dubina,prečnik bušotine)
Pozz !

@ Bušač

Druže, ima li kakvih informacija o gornjem terenu kulskog atara što smo pričali onomad?

od mog kuma kum se bavi busenjem bunara!ima dve masine,jedna za male precnike,ne znam max dubinu a druga za suvo busenje,max precnik 120cm i onda spusta u tu rupu betonske kolone!namontirane su na TAM-ove 110!kada busi bunar prvo dodje neki tip sa fakulteta iz ns i sa sondom meri na kojoj dubini se nalazi voda i koja kolicina!onda buse sa nekom tankom burgijom da ispitaju pa tek onda buse pravi bunar!taj strucnjak garantuje za dubinu i kolicinu vode! ako nekog interesuje nek se javi!

nebojsa je napisao(la):
@ Bušač

Druže, ima li kakvih informacija o gornjem terenu kulskog atara što smo pričali onomad?
Zdravo !
Podatke imam sa Crvenke , pošto tamo smo bušili nedavno.
Imam litološki profil kompletan do 138m ! Prvi bolji vodonosni sloj se nalazi između -60,0 do-74,5met.
Pre tog sloja su peskovi slabo zaglinjeni...(-37,4 do-39,5m)
Kapacitet iz ovog bunara je 400 lit/min, statički nivo -15,8m , temperatura vode 14,27 oC.

@bušač..pravo dati kazem neznam tačno koja je izdašnost bunara jedino što znam da imam potapajuću pumpu od 1.5kw--10.6A--i protok na dubini od 30 met 150lit.prva voda 75-90met.sito 10met.to ti mogu reći o mom bunaru mada dobro bimi došla i malo veća pumpa ,a kolka je izdašnost bunara nemam pojma,zmam da radi bez problema,

@ Bušač

Hvala za informaciju. Pretpostavljam da je i za Kulu slično kad je gornji teren u pitanju. Mada ne mora da znači. Koliko orijentaciono košta takav jedan bunar?

@ skal

Ako te interesuje pumpa , mogu ti pomoći ! Treba videti dinamički nivo u bunaru , tj.kada pumpa startuje , i izmeriti depresiju .(- m)
Poput toga može orienaciono izračunati kapacitet bunara.
Ako pumpa od 4" , imamo od 100-420 lit/min , 1,1- 7,5kw ! Potisni vod od 5/4 - 2 "
Pozdrav
Post je spojen: [time]1292836256[/time]

Ne mora znači , ali grubo to je to !

Bunar je ucevljen sa prečnikom 125 mm , a filterska konstrukcija fi 90 mm .
To košta (bez pumpe) 2500 eu, sa garancijom izdašnosti od 300 lit/min!
Ako si zainteresovan tu smo !

Pozz!

bušač@pumpa je 4" a izlaz 2" to znam dabi trebo da izmerim kolko opadne voda kad pokrenem pumpu al nikad nisam,još ovu godinu moram raditi s ovom a za dalje ću videti .inače sve to sam saznao u zrenjaninskom vodovodu oni sami dali neke savete

Nazad
Vrh