Bušenje bunara na njivama

Pozdrav svima
Moze li mi neko pomoci da nadjem dobre busace bunara,potreban mi je dubinski bunar za navodnjavanje kap po kap...
Pozdrav i hvala

Ima busaca mnogo,samo sto slabo pronalaze vodu.Treba mi neko ko ce da pronadje dovoljnu kolicinu vode za navodnjavanje nekih 3.5 h.Inace bunar treba da se busi u okolini Arandjelovca.Ako neko ima broj tel. proverenih majstora neka mi napise,hitno mi je.
Pozdrav i hvala...

Zdravo ljudi !
Hvala vam što ste ponudili meni posao,ali zato nisam se reagovao na poruku odmah,pošto trenutno nisam u mogućnosti da prihvatim taj bunar.
Razlog , što smo dosta zauzeti (hvala Bogu),i nešto lokacija me ne odgovara. Prvo zbog daljine,drugi što prema podacima dosta problematično je bušenje na tom mestu !
Osnovna formacija vodonepropusnih slojeva na 70-85 m je GRANIT-kao mermer. Ima sloj od50-200 cm,zavisi gde.
Ali konačna dubina mora da bude između 130-165 met.-ako oće ozbiljan bunar,gde ima garant. 600 lit/min !
:cao:

meni je prekjuče crkla turbina na pumpi majstor kaže da je od sitnog peska bunar mi je na izdisaju tako da se uskoro družimo @bušač samo da pribavim ::novac::

@ Busac
Ozbiljan bunar i trebam.Mada...mislim da 600lit/min tesko da moze da ima na tom terenu,dovoljno je i pola od toga.Daljina je najmanji problem,sta je par stotina eura za gorivo,naspram posla od vise hiljada eura,problematican teren,takodje nije problem ako imate dobre masine-alate za busenje svih materijala,jedino je problem termin.
Ako ste zainteresovani za posao,napisite mi kada imate slobodan termin,kakvi su vasi uslovi rada,koja je cena,koja je zagarantovana kolicina vode,...
Pozdrav

Zar nije to zaštićeno vodno područje?? Malo je grehota koristiti takvu vodu za zalivanje.

Jeste zaštićeno , ne samo zbog vodonosnog horizonta,plus tamo je Knjaz...
Za bunar koji se buši na tom području OBAVEZNA je rudarska dozvola za bušenje bunara.
Jednostavno nebi bušio mermer , kad ima da se buši pesak i glina.
Ali prema podacima terenska konfiguracija je takva , da nema sloja koji ima izdašnost preko 30-50 lit/min. Zato mora da bude ta dubina.
Neverujem da nema sposobnih majstora tamo. Treba samo raspitati,i obavezno tražiti referenciju. :D

@ Busac

Verujem da ste radili u mojoj okolini pa me zanima na koju dubinu se buši bunar na "gornjem terenu" t.j. na Telečkoj visoravni i koji fi? Koliko bi takav jedan bunar koštao? Kula delom leži na Telečkoj a delom na aluvijumu tzv "donji teren". Na "donjem terenu" nije problem izbušiti bunar ali na "gornjem" nije baš ni lako. Zanima me čisto neka okvirna cena da vidim da li da uopšte razmišljam o tom poduhvatu.

Crni Nebojša imaš poplavu a tražiš vodu ili misliš da te ne strefi jos i suša pored svega.

Bušač je napisao(la):
Jeste zaštićeno , ne samo zbog vodonosnog horizonta,plus tamo je Knjaz...
Za bunar koji se buši na tom području OBAVEZNA je rudarska dozvola za bušenje bunara.
Jednostavno nebi bušio mermer , kad ima da se buši pesak i glina.
Ali prema podacima terenska konfiguracija je takva , da nema sloja koji ima izdašnost preko 30-50 lit/min. Zato mora da bude ta dubina.
Neverujem da nema sposobnih majstora tamo. Treba samo raspitati,i obavezno tražiti referenciju. :D

Jel znaš da mi kaže kakav je kvalitet vode za piće jer voda prolazi groz granit (spiranje granita)

@ dzionik
Pa stvarno izgleda (tragi)komično :haha: Tako je to kod nas u Kuli. Donji teren ima visoku podzemnu vodu i u ovakim godinama to je problem. Na gornjem terenu čest problem je suša ali je u ovakim godinama dobro. Ko bi nama ugodio :haha:

Zdravo Golub !
Nešto si pogrešno shvatio. Voda nikako neće kroz granit,pošto granit je vodonepropusni materijal !
Nalazi se u glini,kao jedna ploča negde od 70-90 met.
Ali konačna dubina bunara oko Aranđelovca je od 130-160m , što znači da je negde na sred bušotine je !
Njegovo bušenje,je dosta problematično. Bez tkzv. SRŽNIH cevi malo da je nemoguće. To je dijamantski alat,dosta je skup i problematična je nabavka.
Znači kvalitet vode nikako nema veze sa slojevima koje se nalaze iznad nje!!!
Pozdrav. :cao:
Post je spojen: [time]1274472128[/time]
Probaću potražiti podatke sa gornjeg dela terena.
Pozdrav.

Bušač
može jedno pitanje ,kako bušiti direktnom metodom slojeve sa šljunkom
da objasnim pobliže ,na 7 metru se pojavio šljunak granulacije 1-3 cm ,pumpa je iznosila samo sitniji uz pokoji veliki,dlijeto probuši samo pola metra i pojavi se velika torzija uz gubitak cirkulacije (stalno se zarušava ) pa sam odusto
Mislim da bi sa bušenjem trebo odmah i spuštati kolonu (kako to izvesti) moje mišljenje,nisam koristio isplaku za ispiranje

Šokac
Izvini ,ali dosta sam zauzet,i nemam vremena za odmor na internetu.
Bušenje šljunka...
To najbolje izvesti sa zaštitnim cevima,tako da u to bušiš!!
Šljunak treba izvaditi,na bilo koji način,najjednostavnije sa spiralom,a istovremenski spuštati cevi.
Cevi bi trebalo koristiti metalne,a kad završiš bušotinu,onda ih izvadiš.
Tako to,znači sa isplakom teško ćeš moći,jedino na suvo. ::namigivanje::

Nije tajna , školu sam završio u Beogradu na Rudarsko-geološkom fakultetu , po diplomi sam
GEO BUŠAČ !

hondina pumpa wb 30. 1100l U min a mozes je i podesiti 46000 din tako da tomos je skupa varijanta ako je 420e pozzz :ppozdrav:

Pozdrav forumasima,
procitao sam prethodne strane i mislim da imate dovoljno iskustava da mi pomognete. Naime, u okolini Indjije sam kupio zemlju koja je imala stari kopani bunar koji nije imao vode. Covek mi je produbio bunar jos 6 metara i ubacio betonske prstenove fi800mm. Problem nastaje kada sam otkrio da prstenovi nisu lepo uklopljeni i da je separat koji je sipan oko njih zavrsio unutar bunara i zatrpao mi tri metra vodenog stuba. Sada imam tri metra vodenog stuba i potapajuca pumpa Espa presusi bunar za 20min. Pitanje glasi: Kako moze da se dobije bolji dotok ili izdasnost bunara? Da li moze da se busi manjim precnikom kroz postojece prstenove? Da li ce se povecati dotok ako se betonski prstenovi izbuse na vise mesta?
Hvala i pozdrav.

Dobar dan i dobrodošli na Poljoinfo.Po kućnom pravilu foruma treba da se predstavite u temi http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/.

Nazad
Vrh