Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Па брате зашто си садио толике боровнице ако ниси нашао тржиште?Pozdrav svima! Nov sam ovde, pa se ne snalazim bas najbolje.
Imam zasad visokozbunaste borovnice oko 2ha, koja je pocela sa zrenjem. Interesuju me informacije u vezi trzista, gde prodati borovnicu?
@dzalu83
Situacija je kod mene jako slicna =)
Koju si sortu posadio, koja je starost sadnica?
Kod mene je jedino sorta brigitta pocela crveniti, dok su rubel i blueray jos uvijek zelene. Nadmorska visina je oko 550-600m.
@dzalu83
Pa mislim da kod svake sorte u jesen treba list da pocrveni i da opadne, neke prije a neki poslije.
Interesuje me, da li si posadio sadnice koje su stare 2 godine ili 1 godinu? Jer ako su bile stare 2 godine prilikom sadnje, onda se sada vec mogu smatrati trogodisnjim (kao sto je kod mene slucaj). Koliko su narasle, to jest, koja im je visina?
Naravno da treba orezivati. Meni je savetnik rekao da cu u naredne dve godine imati dva orezivanja: prvi put 70% se orezuje a drugi put 30%. Naravno, necemo da govorimo da je posebna umetnost orezivanje. Pravilnim orezivanjem omogucava se biljci da moze da radja vise ali tako sto bi isla u vis. Ja nisam toliko strucan da ti sada navodim posebnu terminologiju za to ali razumeces u svakom slucaju