pozdrav svima , imam farmu svinja od 65 prasilja i skoro diplomirani inzinjer poljoprivrede, sto se tice kasljucanja, otezanog disanja, ili upale pluca svinja jedini lijek koji je stvarno djelotvoran
Ime lijeka: Draxxin 100 mg/ml
Farmaceutski oblik: injekcijska otopina
Aktivna tvar: tulatromicin
Pakiranje: bočica sa 20 ml, 50 ml i 100 ml
Kod nas u Republici Srpskoj bocica od 50ml kosta 250 km sto je oko 130 eura, i primjenjuje se im. u dozi od 1 ml na 40 kg. mozda izgleda skupo, al ako se bolest primjeti na vrijeme u roku 24-48 sati, sa jednom dozom problem se resava . ili vakcina M+pac protiv preumonije izazvane Mycoplasma hyopneumoniae koja kosta oko 38 eura bocica od 50 ml, i primjenuje se im. 1ml po dozi 7 i 28 dana starosti prasadi. nadam se da ce vam savjeti pomoci posto kod mene te terapije imaju uspijeha.
Post je spojen: [time]1290189797[/time]
a sto se tice proljeva kod prasadi najvaznija je higijena objekta i redovna dezinfekcija , ja kod sebe primjenjujem vakcinaciju krmaca pre prasenja i to 75. i 100. dan suprasnosti sa vakcinom gletvax 6 u dozi od 5ml po aplikaciji koja stvara imunitet kod prasadi na bakterije E. coli diarrhoea and Cl. perfringens Type C koje su najcesci izazivaci proljeva,