Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam da li je pitanje vec bilo ili ja nisam nista nasla. Da li je moguce da ove tropske temperature uticu toliko da krmace dobiju temperaturu?? Upravo se vracam iz jednog prasilista gdje u jednoj grupi od 8 komada, 4 imaju temperaturu izmadju 39,3 - 40,7. Hranim ih koncentratom za dojilje - ca. 7 kg dnevno, od dva puta. Oprasile su se 17.7. - sve je bilo regularno do danas. Prasice normalno doje, upala vimena nije. Vime nije ni tvrdo kao kod MMA. Samo imaju slabiji apetit, jedna skoro nikako i nije jela. Samo leze i otpuhuju. Danas smo imali 38C vani, u stali 28C - nize ne moze. Da li je moguce da je do ove vrucine ili je ipak neki virus Ima li neko neki prijedlog?? LP
Imam problem sa prasicim koji su odvojeni od krmace sa 6 nedelja starosti, imaju proliv vec par dana lepo jedu sta da im ukljucim kao terapiju koji preparat.Pozdrav.
Najprakticnije oko doziranja neosulfoksa p je:1 kafena kasicica na 1 kg. hrane(k.k.=5gr.x100=500gr.) i tako dajes dok ne zategnu-kad je u pitanju lecenje,a preventivno cim ih zalucis:1 k.k na 2 kg. hrane-dajes par dana.Ja bogu hvala jos nisam primenio lecenje,samo preventivno.Neosulfox-P u hranu i vodu, u hranu 500gr na 100kg , a u vodu 30gr na 10l vode.
Ja koristim vakcinu u boci od 20ml,2ml 70ti i 2ml 100ti dan u misic,naziv je clostridium perfringens type c. proizvodjac pfizer, i nemam nekih velikh problema sa prolivom.Dali neko od vas kupovao vakcinu protiv proliva što se daje krmačama pre prašenja u manjem pakovanju ?