Bolesti kod kunića

sladjana

Peto je u pravu stvarno si dosadna ostavi ih da disu malo.Znam da ti je zanimljivo posto je prvi put ali nemoj da preteras pa postignes kontra efekat od onoga sto zelis.

pozz

Dobro,poslusacu.Ali nije ga ona nagazila preko dana nego preko noci.Valjda je tad najvise napadaju da sisaju.A preko dana sam jednom videla da ih sutira.Prvo je bezala i na kraju poludela i sve ih sutnula zadnjim nogama.Mnogo ih je i gladni su ko ale.Al u pravu ste ostavicu ih malo na miru da disu.Da znaju da pricaju verovatno bi me pitali :zli: imas li ti svoju kucu ::namigivanje::

Nedavno sam poceo da drzim zeceve, i neki dan dobijem od prijatelja nekoliko zeceva on ih je drzao pustene po dvoristu cele godine. Medjutim neki od zeceva imaju kraste po usima i po nosu!
Oni inace izgledaju dobro uhranjeni jedu dobro, nego ne znam od cega mogu biti te kraste i sta da radim sa njima?

kantarijon i mazi to ce pomoci zecevima da izgube kraste-sugarac. a ti ladno pivo i uzivaj nije to nista

zdravko

Cini mi se da si malo omasio dijagnozu?

ima kraste po usima i nosu!!!!!!!!

Zao mi je da ih ubijam!!! Ostavicu ih jos par dana cisto da vidim ima li ikakvih promena, svakako su u karantinu izolovani od ostalih!

Samo nemoj dugo da ih držiš još jer će i ostali fasovati (nedajbože)pa si završio sa kunićima za neko vreme.Nije za zaje...anciju.

Tako ce i biti zaklacu ih! ali sta sa kavezom jel treba vrsiti neku dezinfekciju? :sta:

Mogao bi i pre klanja da postavis koju sliku mozda nije to sto ostali kunicari misle. A ako ih koljes posle kavez obavezno dezinfikovati.

Nisam obracao paznju na kapke a jedu ko mecave i djon od cipele bi pojeli, zato mi je sve to cudno!

pogledaj ako se siri odmah ih kolji a ako ne onda pokusaj da ih lecis ali nisam siguran da ces uspeti

A mozda se samo sugarac rasirio iz usijiju na glavu.Al tesko tesko da je samo to,daj Boze da jeste.

Badja je napisao(la):
Nisam obracao paznju na kapke a jedu ko mecave i djon od cipele bi pojeli, zato mi je sve to cudno!

Stvi ti sutra slike pa ce mo svi biti pametniji. De je mixsomatoza onda bi prvo poceli ocni kapci da otici i zatvarsju oko i u usima im se poljavljuje crvene fleke kao bubuljice i gube volju za uzumanje hrane, kunje ne piju vodu nisu ktivni. A po tvojim recima to nije to.

Okreni ih i pogledaj polne organe i vidi da li tu imaju kraste?Da li iz ociju koje im za sad kako kazes nisu natecene curi neki iscedak?Neka kao belicasta skrama?Ako ti imaju sve te simptome onda su gotovi.Al kako rece Peto,daj sliku.

Nazad
Vrh