Ja sam jednom ove godine koristio Score i čini mi se da sam 3 gr na 10 litara voda baš pobeli, kao razblaženo mleko, a sa ovim Hemokonazolom 4 gr na 10 litara bogami nije to to. Nije baš da je mutan mutan, nego onako...nije bistar baš kako bih rekao. Mada sam ga i ja mućkao pre svakog sipanja, možda je to od vazdušnih mehurića. Voleo bih da znam samo da li sam završio posao, briga me za novac a uopšte ne pomišljam da mi je prodavac podvalio, do sad smo se već i upoznali dobro a moj deda je bio mušterija njegovom ocu tako da...
Aj Kanački poglej leba ti
Tintoreti, već odavno razmišljam kako nešto da olakšam, juče sam u jednom trenu krenuo da probam da kaiševima za ramena obesim nekako na naslon od stolice traktora ali nije išlo, mene takođe najviše smara često punjenje, izduvam 25 litara a nisam ni ceo red završio, muka mi kad treba da punim iz kanti, iskilavim se živ, hroničan umor uzima danak, nije da sam toliko mekan...plus nekad gazim po blatu, nekad po busama, jako sunce, sa 30 kila na leđima već posrćem, ću izvrnem noge
i treba mi po 3 sata da odradim sve.
Sledeće godine bogami gubi smisao. 70 trogodišnjih, 70 dvogodišnjih, neće da može.
Razmišljao sam čak da vidim sa komšom da prepravimo skalameriju da se motor i pumpa iskoriste da vuku iz bureta od barem 100 litara koje bih nosio na korpi ili nečemu a duže crevo i sajla za gas kod mene. Videću...
Evo malo slikica, kao što rekoh, sad kad je jako obolelo lišće opalo, ne izgleda tako dramatično osim što se vidi da fali lišća, vidi se i razgranjavanje koje je krenulo..
Jednogodišnje:
Dvogodišnje:
Komšijska njiva, na moju veliku žalost:
I novo pitanje. Juče sam malo raskopavao ašovom oko sadnica pošto se što od poplava što od tanjirače i freze koje nanesu sloj zatrpalo mesto kalemljenja, a ono mora biti iznad zemlje da se ne bi ožililo, imam primer kod kuće 5ogodišnje koje su sađene nogom bez mozga i kod kojih se čak kora na tom mestu krenula da rasčupava, pa sam primetio na nekima da je na magrivi se kora otvorila, na nekima se tu gde se otvorila ispod naslućuje neka kao udvojenost, kao da se formiraju dva zasebna debla, da li neko zna šta je to i može li biti problem?
Nisam imao bolji aparat da se vidi ta dupla, evo ovo obično otvaranje kore, malo sam saprao vodom iz flaše: