Mislim da možeš da mešaš, evo pretražio sam malo, cipkord ne sme da se meša sa preparatima izrazito bazne reakcije, a mislim da perfektion nije bazan, za njega piše Inkompatibilan je sa preparatima alkalne reakcije, folpetom, kaptanom i ditiokarbamatima.
Što se kruške tiče, po ovome ti je i samo perfektion dovoljan:
Perfektion:
7) zasadima kruške, u konc. 0,75-0,10% (7,5-10 mi u 10 I vode) za suzbijanje:
a) kruškine ose (Hoplocampa brevis), tretiranjem posle precvetavanja (faze 67-69 BBCH-skale);
b) lisnih vaši (Aphididae) na početku formiranja prvih kolonija;
c) obične kruškine buve (Cacopsylla pyri), tretiranjem posle cvetanja u vreme registrovanja pojave;
d) u konc. 0,15-0,20% (15-20 ml u 10 i vode), za suzbijanje prve generacije jubukovog smotavca (Carpocapsa pomonella), tretiranjem na početku piljenja prvih gusenica;e) kalifornijske štitaste vaši (Quadraspidiotus perniciosus), u konc. 0,15-0,20% (15-20 ml u 10 I vode), tretiranjem u vreme pojave pokretnih formi na letorastima;
Cipkord:
zasadima kruške za suzbijanje kruškine buve,
edit: po tome ti je bolje sad perfektion a posle cipkord, da ne bi sa istim prskao više puta u toku godine....perfektion pa cipkord pa perfektion pa cipkord, ako bude potrebe
Što se kruške tiče, po ovome ti je i samo perfektion dovoljan:
Perfektion:
7) zasadima kruške, u konc. 0,75-0,10% (7,5-10 mi u 10 I vode) za suzbijanje:
a) kruškine ose (Hoplocampa brevis), tretiranjem posle precvetavanja (faze 67-69 BBCH-skale);
b) lisnih vaši (Aphididae) na početku formiranja prvih kolonija;
c) obične kruškine buve (Cacopsylla pyri), tretiranjem posle cvetanja u vreme registrovanja pojave;
d) u konc. 0,15-0,20% (15-20 ml u 10 i vode), za suzbijanje prve generacije jubukovog smotavca (Carpocapsa pomonella), tretiranjem na početku piljenja prvih gusenica;e) kalifornijske štitaste vaši (Quadraspidiotus perniciosus), u konc. 0,15-0,20% (15-20 ml u 10 I vode), tretiranjem u vreme pojave pokretnih formi na letorastima;
Cipkord:
zasadima kruške za suzbijanje kruškine buve,
edit: po tome ti je bolje sad perfektion a posle cipkord, da ne bi sa istim prskao više puta u toku godine....perfektion pa cipkord pa perfektion pa cipkord, ako bude potrebe