Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa nema puno voća u okolini, na većoj udaljenosti tek po koje stablo, na mojim sadnicama (prutići) nisam primetio neku promenu, za sada se dobro razvijaju osim što sam u kontigentu sadnica dunja dobio i jednu šljivu , već sam komentarisao sa kolegama forumašima o cvetanju mladih sadnica... rasadničar me je savetovao da ukoliko se u ovoj prvoj godini pojavi cvet da ga otkinem upravo iz razloga da preko njega ne bi primio erviniu, a kolege na forumu su dodale da ne bi zametnuo plod, a u vezi nepotrebnog trošenja energije biljke... znači preventivno se prska u fazi cvetanjaOnda mislim da nema potrebe da prskas osim ako bas nemas neku zarazenu dunju tu okolo.
Ervinija napaada prvo cvet tako da bi trebao da prskas u cvetu, ali ako istog nema onda nema ni potrebe za tretmanom.
evo ja sad iz voćnjaka i imam šta i da vidim, neka buba zasjela na behar, slična je pčeli, al gdje ona dođe kao da se posle nje behar suši, evo ovako izgleda, da li trebam nečim da prskam? ako može brzi odgovor da idem kupiti neki preparat...
Oki, evo odo sad da probam sa kanticama i nekim deterdžentom da ih uklonim, žao mi pčela, ima ih puno...ako ne bude vajde od kantica sutra uzimam insekticid i riješavam ih hvala ti na odgovoru
Кантице посебно постави на оној страни до шуме и одмакни мало више од воћака - неколико метара јер ће бубама тада мирис сока бити јачи од цвијета. Ако ставиш близу воћака учинак је мањи.Kod mene su haman bube sa fakultetom, kantice su tu, ali bube ih i ne pogledaju, nego pravo na behar idu. Jedino pravo rješenje protiv "rutavih" buba je da ih ručno ukloniš i zgaziš. Ja sam danas tako 2x otklonio 50-ak bubam sreća pa im je radno vrijeme do 16h
Prskaj Miragom 45EC ili Chorusom 50WG.Kod mene napala monilija malo sljive a sad je u fazi precvetavanja.Nznm sa cim da prskam,planiram Akordom.