I mene more ta pitanja sa prskanjima, još pogotovo što imam šareno raznog voća po par stabala na placu, datumski se sve prska u drugo vreme jer im faze vegetacije nastupaju u različita vremena...postaje to prskanje ne samo potreba nego i muka a i prokletstvo po našu planetu.
Što se tiče ove cikade (hvala na info o imenu), mislim da je to izgubljena trka jer je ima svuda, šta imam od toga što ih pobijem na mom placu kad doleću nove, eto darko1973 ih vide milion na Dunavu a meni je plac od Dunava kilometar vazdušnom linijom.
Tako da ću ja danas oprskati Apache da spasem mlade sadnice čiji je list ugrožen i da pobijem novonastale vaške na vrhovima mladih grana, a na cikadu neću ni da se obazirem inače bih poludeo
Izvukao bih i ovde tekst sa onog linka da ostali jasnije uoče pošto mi se čini da je ovaj insekticid odličan, kontaktan, sistematičan, efikasan pri raznim temperaturama, otporan na ispiranje kišom, ne zagađuje vodotokove, deluje na širok spektar insekata, nije skup...kud ćeš više:
Clothianidin, нова високо ефикасна активна материја спада у групу неоникотиноида. Фолијарни
инсектицид који се примењује прскањем. Нема укрштене резистенције са пиретроидима, карбаматима
и органо-фосфорним инсектицидима.
је у
ниским дозама веома ефикасан против низа инсеката који гризу и сишу. Практично
је
неотрован за људе и топлокрвне животиње (III група отрова).
У води и земљишту се разграђује брзо
хидролитички и микробиолошки.
Нема забрана за примену у водозаштитним зонама и поред водотокова.
Apache 50 WG
SPEKTAR DELOVAWA Делује контактно и системично на читав низ штетних инсеката :
S кромпирова златица
S лисне ваши
S смотавци
S мољци
S минери
S трипси
S крушкине буве и други.
различита у зависности од инсекта (узрочника)
- од 35 g/ha за кромпирову златицу па до 350 g/ha за крушкину буву.
ДОЗА ПРИМЕНЕ-
35 g/ha 350 g/ha
Posle kontakta sa Apache 50 WP insekti prave nekontrolisane pokrete, prestaju sa ishranom,
престају са одлагањем јаја i nakon nekoliko minuta postaju nepomiчни.
: Apache 50 WG deluje pouzdano
pri razliчитим температурама
и код променљивих временских услова. Захваљујући модерном систему формулације
стабилан је на испирaњe kišom.