Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo bolje procitajte program zastite,u tom programu nigde ne pise da se pomesa.Lepo pise lamenjaca i supljikavost lista-Mankogal a sljivina osa Dimetogal,to sto pise + ne znaci da mora zajedno u atomizer,Taj + znaci da u toj fazi idu ta dva preparata,e sad kad i u kakvom vremenskom intervalu to zavisi od same situacije u vocnjaku.
Upomoc, najezda insekata:
Juce sam dosao na selo i bacio se svim snagama na sredjivanje vocnjaka i baste.
Selo je na 1100m nadmorske visine i taman je pocela vegetacija, sljive i jabuke uglavnom tek krecu iz pupoljaka, a tresnje su procvetale.
Ceo dan sam raznosio stajnjak,okopavao i orezivao suve i slomljene grane, skidao lisajeve... i da krenem na spavanje, kad ovo na slici.
Cela kuca mi je tapacirana ovim insektima, odjednom ih se pojavilo na milijarde. Noc je, ali koliko vidim, napipavam potpuno su prekrili sve vocke i pupoljke.
Totalna najezda ovih musica.
Ne znam koji je ovo insekt, izgleda kao musica ili vaska, pa se brinem da ce unistiti vocke. Da li vi prepoznajete o kome je rec. Napravio sam nekoliko fotografija, ova na sijalici moze da vam da pribliznu velicinu.
Vocnjak nisam prskao nijednom, nisam stigao, jer ne zivim na selu... I nov sam u ovome. U kuci imam neko veliko pakovanje plavog ulja, cini mi se da je to insekticid.
Imate li kakav savet sta da radim ?
ja sam prskao Mankogal ,dimetagol.galafungin + prehranaCime prskati protiv sljivine ose?