Berko

Matić je napisao(la):
Berem samo po suvom tačnije kada uprži onda krećem u berbu i što uprženije bolje radi pa nema problema sa korovima jer sve prođe a u rosi ne ide nikako jer ne može od gušenja.
kako nemoze po rosi ,kod nas jedan sa MD8 radi dan i noc ,takodje i jedan sa 6 ko ti je pravio tarup i jeli kontra smer :ppozdrav: i koji su obrtaji tarupa kod ovoga su negde oko 2300

Ne može po rosi jer se guše valjci korovom.Tarup smo mi sami pravili i ugrađivali odnosno nije klasični tarup već roto sečka a ne znam koliki su joj obrtaji jer nisam merio ali imam nekoliko vrsta zupčanika koje po potrebi mogu da menjam i povećavam ili smanjujem obrtaje

Što,jer nemaš dovoljan broj obrtaja,sa sečkom moraš brže brati,jer koliko tarup proguta to ti je kapacitet.Berko ima 2200 o/mim

Ja ne znam-moj tarup nodlično radi.Da li ti je prenos na kaiševe ili zupčanike-možda tu leži zec

Ja sam sa mojom seckom zadovoljan tamo gde je sirak dva metra nepada mi napamet da idem da berem taj neka bere rucno.Nozeve ostrim na svakih 10-15jutara i nemam nikakvih problema,neznam kako na burgoniju koliko sam cuo secka ne poklapa sve izmedju redova pa ostaju"oplazine" kod mene poklapa sve neostane nista cak i gde su sastavi siri

Verovatno je kod Matića u pitanju brzina :sta:

Momci da li imate noževe sa jednom rupom ili sa dve.

samo da vas obavestim juce sam isao u Mol za kontra nozeve koji dodju na odkidacke valjke(o kojima smo pricali na ovoj temi) i posto sam prijavo problem jos prosle godine Vargi kad mi je berac bio u garanciji dobio sam ih u pola cene i to za 50 eura komplet za dvoredni berac, sto znaci po redovnoj ceni su 100 eura
Post je spojen: [time]1284883552[/time]

Nidžo.iza uvlakačkih lanaca,na ulazu u radni sto-svi berači to imaju sem naših-oni imaju po 4 lopatice a kod novijeg berka ima 2 velike-jesi li me sad razumeo :sta:

izvini Zoki ali i ja neznam o cemu pricas kakve lopatice dal vazi i za dvorednog berka, samo jos da se nadovezem da sam ugradio nozeve i da pitam Nidzu kolko si ih ti platio

Bogami skupi su -3 flaha 25 e.
Niko mi ne odgovara za noževe :sta:
Lopatice treba da ima i dvobrazni.Ne znam kako da vam objasnim-zmaj i šenpeter imaju po 4 a na berka su stavili po 2,Mislim da one mnogo pomažu da masa brže uđe u rolje.Na Šenpetera su išli čelični osigurači,kroz osovinu i lim koji je bio savijen u obliku kocke,Jel sada jasnije

mislim da ja to nemam, ako mislis na one dve lopatice sto vi imate na jednorednog koje se nalaze na kraju kljunova sto kaze pre komusackih valjaka to na dvorednom nema. kontra nozevi za dvoredni berac od delova ima sledece: 8 nosaca od kojih 4 gornja 4 donja plus 4 noza

Nemam ni ja lopatice (na novije su stavljene).Jesu li isti kao i moji kontra noževi.

Ja pitam za noževe sečke jer su meni prvo stavili sa 2 rupe a posle skinuli pa stavili sa 1 rupom,s tim što ima bolcnu koja služi kao graničnik.

Nazad
Vrh