Berko

Odg: komušaljka za kukuruz

Ne govorim zbog toga-neću ga ja prodati jer narod nema para ali je stvarno tako pitaj ostale koji imaju berka ili uđi u berkov sajt i videćeš a suština je kao i na vašim komušaljkama što su sve rolje gumene

Pozdrav svima od kako sam stavio nozeve na beracke valjke vise nemam problema sa sirkom i travama u kukuruzu.Juce sam obrao nekih 5kj kukuruza sirak je bio veci od beraca nisam imao ni jedno namotavanje,a brao sam po rosi.Za sada sam prezadovoljan sa nozevima :D

kako ste prošli sa branjem ako ste brali,je li bilo kvarova.Ja još nisam počeo da berem

Chile
kako bere ovaj berko, gledao sam ove slike pa vidim da ne gazi na pocetku ili postoji neka caka. meni je covek brao sa ekom 3500 i dva reda u sredini sam rucno obrao posto je sve zgazio. ovo pitam jer planiram da kupim za sledecu sezonu.

Zoran0230 je napisao(la):
kako ste prošli sa branjem ako ste brali,je li bilo kvarova.Ja još nisam počeo da berem

pa zoki mogu ti reci da sam ja mozda i zavrsio branje za ovu godinu obrao oko 70 jutara sto svoje sto za ::novac:: od kvarova nisam imao ama bas nista da kucnem u drvo, jedino par puta morao da promenem sigurnosni sraf na kardanu i sto su mi na par mesta otisle gumice na komusacima i to na pocetku uhvati onaj mali klipic i sjebe ga sad cu videti za dogodine sta cu raditi

@ Stevo prvo da ti kazem za Berka iskreno sve zavisi od stabla ako je stablo zrelo jako porusices ga sa traktorom i jako malo ces pokupiti ali ako je stablo zelenije imas sanse da pokupis oko 80 % bar kod mene i kod dvorednog beraca, neznam sta planiras da kupis ako dvoredni tu su ti tockovi podesivi jedino je tu caka da ih podesis da ti ne gaze po vrsti

dragansavin je napisao(la):
Zoran0230 je napisao(la):

pa zoki mogu ti reci da sam ja mozda i zavrsio branje za ovu godinu obrao oko 70 jutara sto svoje sto za ::novac:: od kvarova nisam imao ama bas nista da kucnem u drvo, jedino par puta morao da promenem sigurnosni sraf na kardanu i sto su mi na par mesta otisle gumice na komusacima i to na pocetku uhvati onaj mali klipic i sjebe ga sad cu videti za dogodine sta cu raditi

@ Stevo prvo da ti kazem za Berka iskreno sve zavisi od stabla ako je stablo zrelo jako porusices ga sa traktorom i jako malo ces pokupiti ali ako je stablo zelenije imas sanse da pokupis oko 80 % bar kod mene i kod dvorednog beraca, neznam sta planiras da kupis ako dvoredni tu su ti tockovi podesivi jedino je tu caka da ih podesis da ti ne gaze po vrsti
ja sam napred stavio gumice bez platna i za sada se ne trose mnogo su bolje od onih sa platnom,uglavnom odlaze u pioneer i kws hibridima

nikola znas sta sam ja razmisljao da i napred stavim iste gumice kao sto su pozadi na valjcima, neznam kolko bi to bilo dobro, ustvari jesi ti to odradio i kako ga sad ljusti mislim na klip

Ja sam napred stavio male gumice ali bez platna od ciste gume

Post je spojen: [time]1287507804[/time]

Danas sam bio da probam da berem sa noževima.Vata se i tulaj i trava između rolja i noževa.Odmah sam ih skinuo i ide bez problema (parcela zatravljena,nije prskano-pobegao mi kukuruz),Zato su meni serviseri skinuli noževe u startu. :sta: A i mogu biti opasni ako uđu u rolje a dešava se arolje 100E

isto i ja i bas pre neki dan sam brao po mokrom gde ima i trave u p.cku materinu (cicka i divljeg sirka) i nisam imao problema.
Nego na drugoj njivi mi se desio kvar pa cisto da pitam dal je neko imao isti problem pukao mi noz od secke po sred rupe od bolcne, ako je neko skoro narucivao nozeve neka mi kaze koja im je cena, jer nesto i nemam volje da ga sad opravljam jer je kod nas sezona skoro zavrsena

Znači da su noževi fiksirani a to nije dobro-kod mene ima 2 bolcne (kroz jednu prolazi nož adruga služi kao graničnik) a i kod mene je tako bilo ali su serviseri stavili ovaj sistem.
Da li neko zna za šta služi šraf na kućištu sečke

dragansavin je napisao(la):
isto i ja i bas pre neki dan sam brao po mokrom gde ima i trave u p.cku materinu (cicka i divljeg sirka) i nisam imao problema.
Nego na drugoj njivi mi se desio kvar pa cisto da pitam dal je neko imao isti problem pukao mi noz od secke po sred rupe od bolcne, ako je neko skoro narucivao nozeve neka mi kaze koja im je cena, jer nesto i nemam volje da ga sad opravljam jer je kod nas sezona skoro zavrsena
17€ kom
Post je spojen: [time]1288021511[/time]
Kada se rastavlja secka moraju da se odvrnu da bi se izvukla osovina isprobano letos :cao:

Nazad
Vrh