Berko

Nemam ja šta ni da ga hvalim ni kudim-nego ljudi zaziru od nepoznatog,mada je kod nas kupljeno još 2 nova,jedan jednobrazni a drugi dvobrazni-Ja sam ga prvi kupio u Kikikndi-otklonio mu nedostatke i sada je to to

Moj drugar kupio dvorednog Berka iz 2006-te godine.
Platio ga 6200 evra. Videćemo kako će se pokazati.

Nije pogrešio,ako imaš prilike pogledaj ga u radu i njivu posle završetka branja i kojom brzinom bere ako drugar ima iskustva sa branjem

Ima dosta zmajevih detalja,samo mu odmah reci ako prethodni vlasnik nije da posteže sklopke,sem od elevatora,jer ako se nešto prepreči u elevatoru sklopka reaguje

Da li imate u planu stavljanje lopatica(noviji ih imaju).To je jedna od stvari koje oni nisu stavili.Za one koji ih imaju da li pomažu nešto.Sa Vargom sam razgovarao-120 E.
Kakve noževe imate (sa jednom ili 2 rupe)

Još malo pa će početi branje a mi ništa ne radimo oko njih kao naše kolege iz suprotnog tabora :haha:

Opet neznam kakve lopatice
Post je spojen: [time]1284529861[/time]
Sto ljudima koji imaju zmajeve smeta dobra konkurencija berko.Ja sam komplet remont uradio sa par hiljada din.Ima stvari koje su lose iskonstruisane,a o zmaju da nepricam o lancima kaisima reduktorima.224 zmaj je dupla nula od beraca sve lose.Meni za berka bukvalno netrebaju delovi za popravak ima par lanaca a ostalo najobicnije osovine koje se resavaju kod strugara za sitnicu.Nerazumem ljude koji fale toliko te zmajeve a svi su na prodaju.

Potpisujem ::svaka cast::

Nidžo.iza uvlakačkih lanaca,na ulazu u radni sto-svi berači to imaju sem naših-oni imaju po 4 lopatice a kod novijeg berka ima 2 velike-jesi li me sad razumeo :sta:

To ide na sistem valjaka K2 i Bourgoin jer su tamo valjci koji rade na princip istiskivanja klipa dok kod vas i ostalih nije takav sistem već otkidački berački valjci sa noževima kao čistačima.Nemam ih jer su me savetovali da ne stavljam a sliku imam negde samo ne mogu da pronađem :udri: Ako neko ima katalog od 2K neka skenira sliku sa agresivnim pločama i postavi u nekoj od datih tema!

Berem samo po suvom tačnije kada uprži onda krećem u berbu i što uprženije bolje radi pa nema problema sa korovima jer sve prođe a u rosi ne ide nikako jer ne može od gušenja.

Nazad
Vrh