Berko

Nidžo,jesu li ti noževi sečke sa 2 rupe.

Ima na you tube kako Berko bere,ne znam da li je konkurencija gledala

Znači da su fiksirani,možda ti to više pravi problema sa sirkom nego nedostatak kontra-noževa-kod mene nisu fiksirani a ja berem bez kontra noževa jer su mi serviseri skinuli u startu

isprobao sam nozeve na odkidackim valjcima i mogu reci da su mi se tako reci isplatili bio sam pre neki dan u travnoj njivi na branju i po meni takvu njivu prosle godine nisam mogao da berem zbog divljeg sirka, sad nisam stao, nije u opste gusio a branje je bilo po rosi

dragansavin je napisao(la):
isprobao sam nozeve na odkidackim valjcima i mogu reci da su mi se tako reci isplatili bio sam pre neki dan u travnoj njivi na branju i po meni takvu njivu prosle godine nisam mogao da berem zbog divljeg sirka, sad nisam stao, nije u opste gusio a branje je bilo po rosi
Na koliko si ih nastelovao od valjaka

znas sta nisam tacno merio sublerom ali sam ih za pocetak postavio malo dalje i ide nema problem a mera mi je bila kljuc 13 vilasti pa sad kolko je on debeo eto to mi je mera znaci mogu sutra da ga izmerim pa da ti kazem tacno

k3vtdv.jpg

2uykps2.jpg

2ccvwoh.jpg

da postavimo i koju sliku, mnogo ima teksta :cao:

koristimo kao zamena za stajnjak, zaorava se...
na 2. i 3. slici je komsijin kukuruz sa desne strane, sto se bere, to je Florencia a sa leve je Kermes

Prednosti berača kukuruza Berko:
- Težina mu je manja za 20 do 40 procenata od sličnih tipova berača kukuruza.
- Težište berača je tako raspoređeno da dva čoveka mogu ručno pomerati dvoredni berač.
- Za rad, berača kukuruza BERKO, dovoljno je 25 do 30 posto manje snage traktora.
- Za dvoredni berač dovoljan je traktor od 40 konjskih snaga, usled čega je ušteda na gorivu od 3 do 4 litre po hektaru.
- Bunker berača kukuruza BERKO ima veću zapreminu.
- Poseduje mogućnost podešavanja raspona točkova što je dodatna prednost za postizanje ravnomernog sabijanja zemljišta. Točkovi su podesivi tako da gaze po obranim redovima ili po međuredu. Sa ovom mogućnošću ostali berači ne raspolažu.
- Kvalitet branja klipova i njihova okomušanost je bolja za 15 do 20 posto od sličnih tipova. Okomušanost je perfektna kako kod suve tako i kod mokre kukuruzovine.
- Berači kukuruza BERKO su za 20 do 30 posto efikasniji od tradicionalnih berača kukuruza. Dvorednim beračem se može obraditi od 5 do 7 hektara dnevno.
- Konstrukcija i transmisija berača je pojednostavljena u odnosu na ostale berače, sastoji se od manje delova te je zbog toga jednostavnija za održavanje, a time je smanjen broj delova koji se habaju.
- Ugrađeni horizontalno rotirajući noževi za obradu stabljika kukuruza poseduju veću efikasnost od tradicionalnih berača uz mnogo manju angažovanost snage traktora.
Najznačajnija prednost berača kukuruza BERKO u odnosu na tradicionalne berače je u tome što se mogu kupiti i sa reverzibilnim-kontra pogonom koji omogućava rukovaocu mašine da promenom smera obrtaja odkloni eventualna zagušenja bez izlaska iz kabine traktora.
TO ZNAČI DA POSTOJI MOGUĆNOST BRZOG ODGUŠENJA SVAKE SEKCIJE BERAČA BEZ OPASNOSTI OD POVREDE PO RUKOVAOCA MAŠINE. To jedinstveno rešenje poseduju samo berači kukuruza BERKO !

Može heder mu je pokretan a možeš i mehanički da ga fiksiraš na visinu koja ti odgovara

interesuje me kod mene su ljudi uglavnom presli sa zmaja na sipa jer pucaju sasije zbog nagnutih terena na zmaju, nema koji nesto nije varen i ojacavan, sip je nekako kompaktniji i ne uvija se toliko, kakav je berko po tom pitanju?

Ja sam ga ojačao,investicija je bila jedna kutuja od 6m (60x60) i elevator se učvrsti za šasiju a samim tim radni sto nema gde da beži-mada sam od njih tražio da ga ojačaju ali su govorili da nema potrebe (dok je bio pod garancijom)-kako je prošla garancija ja sam to odradio za svaki slučaj.Berko je lak u odnosu na ostale-Berko pun kao zmaj prazan.Berka imaš u Srbiji mnogo više nego u Vojvodini jer smo mi večiti tradicionalisti pa za druge tipove se teško odlučuju.Ja sam reskirao i zadovoljan sam ali ga sada prodajem jer treba da kupim traktor.On je kod mene neisplativ jer ja godišnje oberem oko 15ak jutari -plafon

Odg: komušaljka za kukuruz

Kada Berko bere ne treba komušaljka-Nikad ne iskipujem ceo koš i krtog ostaje dole,kad završavam prikolicu popnem se gore i sklonim krtog i to je to-ko ne veruje neka pita ostale koji imaju berka

Odg: komušaljka za kukuruz

Zoki jel to kažeš zato što prodaješ(menjaš)berač?
Nije berko izmislio berače,moj slovenac radi super al ipak pustim kroz komušaljku,uvek nešto bude pod njom ma koliko izgledao čisto u prikolici!

Nazad
Vrh