Berko

probao sam da berem 2 ali nemoze jer se napuni komusaljka i nemoze sve da proguta a i secka je opterecena jer se sada dosta cesto seje izmedju 22-24 i retki su koji seju redje.
ja sam pre berka imao sempetera i bio sam zadovoljan ali kada sam prvi put video berka na sajmu ja sam bio fasciniran kako je resen jer praktocno nema usko grlo i odmah sam resio da zamenim sempeter za berka uzeo sam ga u jesen te 2007 i nisam se pokajao. Sta vise odusevljen sam i ako se ovako nastavi da svake jeseni oberem usluzno 110-130 jutara ja cu ga za par godina menjati staro za novo.
Da brao sam porde zmaja.kolegi smo ja i taj zmaj brali 60 jutara zajedno a on je pre toga godinama brao tom kolegi sada mu samo ja berem.kao prvo i osnovno ja berem brze i cisto bez komusine pa je velika usteda na radnicima koji istovaraju tako da je lik nasao racunicu da kada mu ja berem on ustedi 250eura

Ja moj moram prodati jer mi treba jedno 2-3oooE da kupim još jednog zetora umesto 540.
Da li imaš noževe na okidačkim valjcima-vidim da mnogi dvoredni nemaju pa nastaje problem dok je rosno.

Video sam da prodajes berka i traktor neznam tacno gde ali sam prepoznao sliku.a nozeve nemam i problem nastaje samo kada je travna njiva kada ima puno sirka on se namotava na otkidacke valjke i svila se namotava na komusacke valjke kada je mokro pa izbegavam da radim kada je jaka rosa.Posto dosta berem drugima ja krenem u 7 od kuce i kuci sam u 7 nedeljom odmaram

Zdravko ako si listao temu,vrati se koju stranicu u nazad.Ja imam noževe ali radim bez njih jer ja pre 8 ne mogu ni da krenem.Postavio sam slike kako izgleda nož i objasnio.Napravi ga i teraj brate od jutra do sutra.Pitaj ako te nešto zanima-vrlo su jednostavni.

Znaš da imam ja,zadnja cena 5500E ili vidi,čini mi se da Mityoo ima dobar berač-takođe ti se nalazi u ponudi

Dragane,čujem od Mileta da imate još jednog Berka u S.Crnji (jednoredni)-koliko je calovao.Mogao je lepo kupiti od mene i ostalo bi mu 3,4 hiljade E u džep ali svako ima svoju računicu

Zoran0230 je napisao(la):
Znaš da imam ja,zadnja cena 5500E ili vidi,čini mi se da Mityoo ima dobar berač-takođe ti se nalazi u ponudi

Dragane,čujem od Mileta da imate još jednog Berka u S.Crnji (jednoredni)-koliko je calovao.Mogao je lepo kupiti od mene i ostalo bi mu 3,4 hiljade E u džep ali svako ima svoju računicu

slabo dolazim na forum pa sam tek sad video poruku, tacno je imamo jos jednog berka mislim da ga je izasao oko 8300 eura, on je hteo nov i tacka, inace radi se o mom suraku sa kojim planiram da dodjem do tebe da vidimo te nozeve a pisao sam ti da je on majstor za berace

Dođite,ako se i majstor za berače odlučio za Berka onda je sve rečeno što se berača tiče :ppozdrav:

Ja ću da probam ako ga ne prodam da mu stavim 4 noža i drugačije da rešim njihovo postavljanje.Nidžo jesi li razumeo kako treba napraviti noževe na beračkim valjcima,kako sam napisao

Nazad
Vrh