Berko

Pa sta ces desava se i to.vazno je da si ti nabavio delove i ubacio.

@nikola
isti sam slucaj i ja imo.vetar sam kupio u macvanskoj mitrovici a osovinu u sremskoj to je tvoj komsiluk cudi me da neznas za te prodavnice

Dođeš u Adu i možeš da kupiš maltene ceo berač 223! Nema šta ađanska mala privreda ne proizvodi od delova....

A ti onda idi na putovanje oko vojvodine da kupiš sve što ti treba, a ja ti kažem da ni to što ti kupiš neće biti boljeg kvaliteta, a može da se desi da je i to poreklom iz Ade! :haha: :haha:

znas li ti mityoo kako sam ja prosao sa firmom(da je ne imenujem) koja se nalazi sa desne strane kad ulazis u adu iz pravca mola?
pre 8~9 godina narucimo mi komplet tarupskih nozeva(i bolcne i platne,sve,sve...) za oba beraca(k2).nozevi i bolcne nisu izdrzali ni ceo dan da ostanu na tarupu,na dan smo gubili 4~5komada,k'o da smo kamenje tarupali...
kad smo ih odneli na reklamaciju,naravno nisu je uvazili,nije njihova greska....posle smo nekako izmerili cementaciju noza,pa to je bila smejurija od cementacije....

nozevi se ne cementiraju samo iseku celik saviju ga naostre i izbuse rupe poneki proizvodjaci okale ostricu :D

Neznam... noževi na mom K2 su isto od njih, stari 3 godine, i još su ko novi!

galki je napisao(la):
nozevi se ne cementiraju samo iseku celik saviju ga naostre i izbuse rupe poneki proizvodjaci okale ostricu :D
jeste,moja greska,pogresno sam se izrazio
nisu noz cementirali,nego bolcnu.bolcne su se kidale,tj nozevi su pojeli bolcne.

KishRobert je napisao(la):
galki je napisao(la):
jeste,moja greska,pogresno sam se izrazio
nisu noz cementirali,nego bolcnu.bolcne su se kidale,tj nozevi su pojeli bolcne.
To je zato sto beres onom gazdi taj njegov NS-640,na 35cm a debeo kao sapiste od motike! :haha: :ppozdrav:

author=Farmer Bob link=topic=338.msg118492#msg118492 date=1268144241]
To je zato sto beres onom gazdi taj njegov NS-640,na 35cm a debeo kao sapiste od motike! :haha: :ppozdrav:
to je bilo mnogo pre nego sto ce covek doci kod nas za branje! ::namigivanje::

a da ne pocnem da pricam o "agroprofilu"...

A kada mi utrčimo kod njih onda smo spameri(ako sam se dobro izrazio)-u tuđem oku vide iver a u svom ne vide kladu.

Ljudi nikad da vas pitam sa kojim traktorima terate Berka?

ala smo se uspavali

Ja dvorednog berka vucem sa zetorom 5011 ima 3 klipa i 54ks a trosim oko 6 l/kj :D

Zdravko-odlična kombinacija.
Pitao sam iz razloga što traktori sa 3 brzine nisu baš prilagođeni za branje i baliranje.

Izvini Zorane sto i to nisam naveo ali moj zetor ima 5 brzohodnih i 5 sporohodnih brzina! :bravo:
Ja inace berem 1 brzohodnom ili ukoliko je jako cest kukuruz zbog velikog opterecenja secke moram da usporim i tada berem 4 sporohodnom ali je to jako retko jer oni koji seju cesto oni obicno sa njive skidaju kombajnom. 5 sporohodna je brza od 1 brzohodne i bila bi idealna za branje ali mi je problem kod okretanja jer me cesto mrzi da prebacujem reduktor.Inace mi niko nije verovao da mogu da ga vucem sa zetorom i jos toliko brzo pa smo organizovali i uy prasence i pice brao jedan lanac.Ja sam rekao da cu ga "spakovati" u prikolicu za 75 minuta,posto je te 2007 bila slabija godina poslednji kos sam ispraznio u 62minutu. i posle je bilo ::svaka cast:::ppozdrav:

Zdravko,ne moraš da mi navodiš da ima 5 brzina jer i ja teram sa 5911(mislim da svi zetori imaju 5 brzina)-malo je velik za jednorednog ali imam još IMT 540 on ima samo 3 brzine pa me gađaju klipovi kad teram 1-om brzom.

Da li si probao 2-om i 3-om brzom
Ja sam primetio da bolje bere kada je bolji kukuruz nego kada je lošiji.
Jesi li brao kad pored zmaja ili šenpetera :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Nazad
Vrh