Berko

mala sala za zorana :ppozdrav: nikola pazi samo na serka ::namigivanje::

Zoran0230 je napisao(la):
f102ev.jpg

Popravio sam.... znak / treba da je ispred teksta img a ne iza...

je.. ga treba to sve znati,tri dana već pokušavam ali ne ide,sinoć je izbacio kod i reko sada će se pojaviti slika pa ja još jednom ali dobro sada ima dve
To je L-profil debljine 4mm-dužine 660mm-30x3omm.Ivice L-profila su zavarene iznutra flahom od 595mm.Jedan kraj L-profila je naoštren.Flah je takođe 30x4mm
Na krajevima ima izbušene prošlicovane rupe (zbog štelovanja)-za m-12 šraf koji ide sa feder platnom
Ne znam da li sam bio dovoljno jasan
-
Post je spojen: [time]1266914075[/time]
Na krajevima ima izbušene prošlicovane rupe (zbog štelovanja)-za m-12 šraf koji ide sa feder platnom
Ne znam da li sam bio dovoljno jasan
-
Momci gagi je špijun :ppozdrav:

Dobar dan Gospodo! Ja sam nov na ovom forumu.Procitao sam dosta komentara na temu berko,od 2008 posedujem i ja jedan dvoredni berko i imam samo reci hvale o njemu.Za dve sezone obrao sam oko 260 jutara i nisam imao gotovo nikakvih kvarova,dva zupcanika na pogonskim oovimama od privodnih lanaca i jedan pogonski lancanik privodnih lanaca je sve od kvarova ali je bilo u garantnom roku tako da me nista nije kostalo_Ove godine moram da remontujem secku,verovatno se zubci pojeli i u servisu su mi rekli da se to steluje a moram i gume na komusackim roljama da promenim sve ce me kostati oko 600eura a kupio sam i pet metara lanca da zamenim pogon od osovine do secke jer sam ga vise puta dotezao.Inace ga vucem sa zetorom 5011 bez problema i trosim po lancu oko 6-7 litara nafte a za lanac mi treba oko 75 minuta.tako da sam u jesen 2008 brao oko 7-8 jutara dnevno jer je bila prosecna godina a u jesen 2009 5-6 jutara jer je godina bila izuzetna i nemogu da stignu da skinu pa sam vosta cekao na njivi.
Jedina moja zamerka je sto nema vetar pa popodne ima dosta lisca,klipovi su ocisceni ali ima dosta djubreta koje mora da se skida sa prikolise posle svakog kosa.Pokusavao sam nesto da izmislim konsultovao sam se sa G Vargom iz berka ali nisam nista dobio.Ima li neko isti problem i dali ima ideju kako to resiti? :bravo: :cao:

pozdrav zdravko ja isto imam dvorednog berka i stavio sam vetar od 223 zmaja,neresim se svog lisca ali oko 50% se resim u podne kad berem.malo je problem sto nemoze nikako da se napravi tunel za vetar kao kod zmaja.ove godine cu najverovatnije ugraditi turbinu za lisce.za remont ovoga gore sto si napisao to mozes i sam i nece te kostati ni upola od toga,gumice se toliko lako menjaju da ja za dva sata sve poskidam i promenim,a u secki se verovatno pojela osovina gde su kajle to ti je najbolje kod nekog strugara da napravis osovine u kvalitetu pozdrav :ppozdrav: :ppozdrav:

Ja ne iskipujem sve-jer ti se lišće uglavnom nalazi na dnu-i stanem u pravcu vetra i polako kipujem -onda nema toliko krtoga a u suštini kad oberem 4 jutra nemam krtoga ni marvi u dva puta da prostrem
Ljudi da li ste razmišljali o tome da se stave još 2 noža -mislim da bi to bila prava stvar
Zdravko hajde uslikaj ventilator ako ti nije mrsko da vidimo kako si ti to odradio :cao:

Zoki pobrkao si Nikola ima vetar a ne zdravko ali nije lose da ako moze da nam postavi sliku, a i ti ako mozes malo bolju sliku noza jer nista se nevidi, slikaj malo krupnije

Deca slikaju,probaću-da li ste razumeli kako sam objasnio -prost je kao pasulj
Žurim da muzem pa sam pogrešio,izvinjavam se
pitajte ako ne razumete-tu sam :cao:

Nikola pa zasto stavljas vetar od zmaja na berka.kad je berko prava masina :haha: :haha: :haha: :haha:

Ljudi salu na stranu vetar i kontra nozevi su veliki nedostatak ako bi se to dalo resiti oda bi po mom misljenju bio dobar berac a u prednosti je u odnosu na druge sto ga vuce traktor manje sanage a samim tim i usteda u gorivu :ppozdrav:

zato što prljavo beru i sa vetrom,kao berko bez vetra a zmaju trebaju sve gumene rolje i onda će čisto brati
Ja imam kontra noževe ali su ih serviseri skinuli a ja ih nisam vraćao-mogu se napraviti za 2 sata

Čast izuzecima-pogledaj u temi ponuda -Iza jednog je kotarka i vide se ljuštike a kod drugog krtog u samom beraču

MONTOYA je napisao(la):
Moj ZMAJ čisto bere
i moj cisto bere.a jeb.. vaseg berka kad vi treba da stavljate vetar od Z-223 koji ima 20g a to boze vi vozita nove berace.

Nazad
Vrh