Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas je sunce kupinu opeklo bas dobro. navodnjavao sam ceo dan, ali nije vredelo. ozegotina mnogo, nista joj nije pomoglo.

Samo kukanje na cenu.Kad nemate muda da napravimo udruzenje.Mozda zamolimo malinare da nas prime u svoje drustvo?

Samo kukanje na cenu.Kad nemate muda da napravimo udruzenje.Mozda zamolimo malinare da nas prime u svoje drustvo?

Jedina svrha udruzivanja je ta, da se skupi jaka druzina koja moze da investira u izgradnju hladnjace i da robu zaledis i cekas cenu ,da prodas u inostranstvu a ne nakupcima i hladnjacarima, koji na tvojim ledjima zaradjuji duple pare.A da se pravi udruzenji, da se samo tako zove,nikakva vajda od toga.

I predstavnici radnika nemaju svoje fabrike ali ipak stupaju u pregovore za iznalazenje boljih resenja.

ja sam pre mesec dana pisao o potencijalnom udruženju i niko ništa. Za početak da plaćamo neku godišnju članarinu da imamo nekih sredstava na računu da bi mogli negde da se okupimo i vidimo šta da radimo. To može jesenas po završenoj berbi.

cena nema sanse da ode gore posle jucerasnjeg dana, jer ozegotina ima i premnogo.treba ce vise berbi da bi se ocistila

mene je glava zabolela kada sam danas isao da obidjem kupinu. ispod nje glib, tonu mi noge, a ozegotina koliko volja. na mestima i 30 %,a na mestima i nema. najgore sto ima sitne zelene kupine, koja inace ne bi sazrelila tek za 10 dana, pobelela i od nje nema nista. ne moze sazreliti. pu bem ti i dan. jedan smrdljivi dan unisti godinu dana rada i truda. da poludi covek

Jucerasnji dan je stvarno bio los.I kod mene velika steta od ozegotina.Nadam se samo da se nece ponoviti.Sad znaci da treba da imam i mrezu i sistem.

ljdi, bila je cena prosle godine odlicna, pa niste nabavili mreze. Sad i na ovakvoj ceni imaju razlog da je jos obore. Rasenje je ne brati sa ozegotinama, mada steta moze da bude velika. E sad, iskalkulisite koliko vam je kupine propalo na ovakvu cenu, pa koliko kosta mreza, i koliko moze da propadne narednih godina-pa cete videti racunicu. Jaer ako je prosle godine cena bila 180-190, a niste ulagali u navodnjavanje i mreze, onda nema o cemu da se prica. Dzabe je kuknjava. Dovoljno je da jednog dana temperatura predje 35 stepeni i da se pojave ozegotine. Drugo resenje umesto mreze je da se delimicno ostave mladi izdanci kako bi pravili hladovinu, ali zastita nije 100 posto

Pa sta ako je bila cena prosle godine 190.Mogla je biti i 1090,ja nisam imao sta da berem.A mogao sam i sve sto zaradim ove godine ,pa i da malo uzmem kredit da postavim mrezu,a posle 4 godine da berem kupinu po 20 dinara,taman dok ne prsne ta mreza.
Sunce nek radi svoje,ja cu svoje.Kupina sad posto je izgorela samo moze da poskupi,pada cena samo kad nakisne i smanji se procenat secera.Na ovu susu i temperature procenat suve materije je na maksimumu.Mene svaki dan neko zove i pita za kupinu,danas me zvali iz dve hladnjace i to bas dan posle onog pakla.

Pa sta ako je bila cena prosle godine 190.Mogla je biti i 1090,ja nisam imao sta da berem.A mogao sam i sve sto zaradim ove godine ,pa i da malo uzmem kredit da postavim mrezu,a posle 4 godine da berem kupinu po 20 dinara,taman dok ne prsne ta mreza.
Sunce nek radi svoje,ja cu svoje.Kupina sad posto je izgorela samo moze da poskupi,pada cena samo kad nakisne i smanji se procenat secera.Na ovu susu i temperature procenat suve materije je na maksimumu.Mene svaki dan neko zove i pita za kupinu,danas me zvali iz dve hladnjace i to bas dan posle onog pakla.
??????? znas li posto je kvadrat mreze

- - - - - - - - - -

Cena od pola evra je sasvim dobra cena,tako da ako podignu u toku berbe jos za 5 dinara bice super,najvise iz razloga da narednih godina ne bude bacanja ili cene od 20 dinara zbog hiperprodukcije.Ja vise volim da svake godine zaradim ,nego svake pete,a ostale cetiri da radim dzabe.
Nadam se da cena nece padati u toku branja.

????????????????????????????

- - - - - - - - - -

kod nas je cacanka 80

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh