Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kako ja da navodnjavam treba da vucem vodu 10 kilometara na ovu cenu nemogu jos sam imao ostecenja od martovski mrazeva tako da ce rod biti upolovacen a cena i dalje 60 ala su mangupi citaj [lopovi] ovi nasi hladnjcari nikad im ne bilo dosta

još uvek kod nas nema cene. Svaki dan ista priča. Biće sutra,biće sutra, biće sutra.............. Tu je hladnjačarima i najveća zarada. Koliko je danas njih koji su u mom kraju predali kupinu na "otvoreno". Kad se sve sabere, velika je količina u pitanju i onda kažu:"Ovo do sada ti je bilo po 55 (Recimo) a od sutra je 80". Oni i imaju najveću zaradu u prve dve nedelje berbe. Kod nas je barem tako.

Ja danas predala prvu kolicinu kupine nema cene kaze hladnjacar da je cuo da je cena od 60 do 80 din ali jos nista zvanicno.Videcemo narednih dana dok se saberu kako su prosli sa malinom pa ce onda da resavaju cenu kupine.Uvek ista prica bilo koji proizvod da otkupljuju od seljaka uvek svoju zaradu prvo izracunaju koliko im treba mada i to im je malo pa onda kazu toliko ne moze vise nememo racuna da radimo itd a svi rade i dobro zive

@xsale
krenula da raste cena?
ne volim sto ce biti susa, ali bar nece cena padati, jer obicno cim malo kisa orosi cena ide dole

Danas sam predao po 85,za dalje videcemo,mada sunce pocinje svoju igru i stvara ozegotine.

proslu sam berbu imao ozegotina, ali od kako sam aktivirao navodnjavanje, nema ih vise. mislio sam da prscem kalcijuimom ali odustajem. sta moze da podstakne brze sazrevanje?

La vita tj. bivsa vino zupa je i kod nas vodeca hladnjaca, mada pored nje ima u kraju jos najmanje desetak relevantnih hladnjaca koje naravno sa otkupnim mestima pokrivaju teritoriju cele opstine...Da apsurd bude veci svi bivsi direktori i sefovi ZZ Kopaonicanke koju je u medjuvremenu otkupila la vita imaju svoje privatne hladnjace,cak je i jedan sofer iz bivse Kopaonicanke napravio svoju hladnjacu..Znaci oni nisu bili u stanju da vode hladnjacu koja u to vreme nije imala nikakvu konkurenciju ali bukvalno nikakakvu jer su bili jedini otkupljivaci obojenog voca sve do 1996. a sada svi uspesno vode svoje hladnjace...Ko je iz ovog kraja vrlo lako ce ukapirati o cemu pricam...A da tema je cena kupine...Cena je i dalje nepromenjena kod ovih koji imaju cenu Cacanska 60 tornfri 70,,,

upravo sam obavesten o ceni i to je 60 din cacanka a strane sorte 70 din, nemam komentar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh