Benzinska kosacica

AS Motor je dobra firma i specijalizovana za kosačice. Ja odavno merkam njihovu AS 565/700KM mašinu sa diskastim nožem, ali nije to lako naći.
Što se tiče ove tvoje AS21 to je proverena mašina, i taj dvotaktni motor je dobar za uspone, ali u tvojim ravnim uslovima ja bih definitivno išao na neki četvorotaktni ekonomičniji motor.

Imam vinograd I vocnjak "na kosini", gleda na Dunav , koji kosim dva puta trimerom jer trava bude 40 ak cm a ima I komsija kojima nema vise ko da odrzava I kosi vinograde. Jedino da me na granici ne zezaju mada sam vec nosio kultivator,trimere,motorku...

Sta mislite o kosačici na benzin 5 KS
Ruris DAC 777 K . Cena 90 000

Kosila bi samo jednu parcelu od 40 ari dca puta godisnje.

Druga opvija je Garden master EPM2 od 7 KS. Cena oko 120 000

Pa dobro nisu benziske kosačice prava stvar, pogotovu za velike kosidbe i profi upotrebu, ali za 40 ari ravnog mogu da se koriste. Zato bolji znalci mogu da daju misljenje o uporedbi ove dve. Ja ne znam sem snage i kubikaze sta je tu bitno.
Zsto sam zatrazio pomoc.
Ove dve su mi slicne.

Ima i Stiga Silex 87 sa B&S motorom 3 KS
ali je ona nesto skuplja oko 130 000 dinara.

Od te tri bih izabrao i kupio jednu.
Dizel su reda 250 000 i tezu su pa ih ne uzimam u razmatranje za ovih mojih 40 ari.

Po mom skromnom mišljenju nije isplativo dati 1000+ eura za ovu kosačicu, a da je koristiš samo dva puta godišnje iz razonode.
Ja lično bih angažovao nekoga ko ima traktor sa kosom da to odradi dva puta godišnje, uz neki dogovo oko skupljanja trave.
Verovatno bi neko bio srećan da pokosi i za uzvrat uzme travu ili možda grešim.

Gresis. Nema krava a nema ni ljudi po selima. Nikom trava ne treba . Ja placan kosenje , plastim seno i onda molim ko da nosi.
A kako stvari idu moracu uskoro da platim i da se nosi.

Inace nekad , ne tako davno , oko nas je bilo 10 tak kuca i sve su imale krave.
Nama je covek, sam rucno kosio, plastio i nosio seno, a za to je jednom godisnje isao u nasu sumu sekao drva, utovarao i dovezao pun traktor drva nasoj vikenfici i isto tako dao nam prikolicu , istina ne veliku stajnjaka i to onog zgorelijeg pa smo voce djubrili. Naravno nije nam to trebalo svake godine vec kad mu kazemo a dohovor je bio svake godine.

A sada od tih desetak kuca samo jedni imaju jednu kravu jer imaju unucad pa je drze znog mleka za unucad.

E problem mi je , ne da platim, vec da mi se pokosi u terminu kad meni odgovara, jer oni posto imaju i balirku i cisternu i kosu, onda prave sboj neki red.

Razmisli o polovnom/novom motokultivatoru sa takvom kosom. Mozda ti zatreba nesto da freziras nekad.

Rover kosačica danas polagala ispit.
Čista petica za ovaj sistem noževa. Kosi lepo čak i sa trećinom gasa. Sa punim gasom brije i ne propušta ni travku.
Jedino ću sledeće nožiće napraviti od hardox-a, radi postojanosti rezne ivice.
cb796ce9e38d766d179198e18f8dfca2.jpg
8b5b4e65fcfbde60ecf149faa7c595cc.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ako taj sistem noza bolje kosi onda bi i ja nesto tako ubudzio na moju kosilicu.Propusta travu ide mi na zivce ...

Verovatno to je loš ili tup postojeći nož ako propušta travu.
Ja sam moje noževe izrezao na laseru od 3-jke od St52, povio i okalio.
Jako je bitno da sve bude u savršenom balansu. Plašio sam se da će četiri noža biti previše u jakoj travi pa je plan bio da po potrebi radim sa dva noža, ali za sada nema potrebe za tim.
Većina Honda kosilica za australijsko tržište se isporučuju sa ovim sistemom.
Ovaj sistem takođe ima veliki plus i time što štiti radilicu motora od iskrivljenja.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nije,nekako bas oko sredine kosilice propusta,i to kad je guram,a kad je vucem unazad ne propusti nista ...Komedija nista drugo.
Inace kosilica izbaciva travu sa strane,ne malcira.Kad je malcirala jos je vise ostavljala nepokoseno.

Nije,nekako bas oko sredine kosilice propusta,i to kad je guram,a kad je vucem unazad ne propusti nista ...Komedija nista drugo.
Inace kosilica izbaciva travu sa strane,ne malcira.Kad je malcirala jos je vise ostavljala nepokoseno.
Hoće to ako kosiš nisko, a nije ravno,pa je ram uvalja.A jelte kad ideš u kontra smeru onda je podiže i bude kako treba.Lako se to prepozna ako ostaje trag kao da je točak gazio, ako ostaje raščupano onda nož ne valja.

Nazad
Vrh