sova
Član
Miro koje ulje ide u motor honde, a koje ide u transmisiju? I koliko uopste ima mjesta na njoj za ispust ulja, nesto od dole ja ne primjetih, na brzinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Моја препорука за Сабо косачице.Pozdrav svima!
Vec neko vreme sam u potrazi za benzinskom kosacicom, citao sam mnoga iskustva na netu, pa i ovu celu temu, koja ima najvise konkretnih informacija, ali sto vise gledam, sve manje znam...
Trebalo bi mi par saveta u vezi kosacice, jer nisam bas siguran da li su mi neke stvari/funkcije neophodne, da bih suzio izbor i nesto kupio...
Potrebna mi je samohodna kosacica za kosenje povrsine oko 500m2, a kad se rasciste neke stare supe, bice i do 1000m2.
Ono sto me zanima da li je sirina noza do 50/51cm ok, obzirom da je povrsina koju sam naveo iz jednog dela, ali ima naravno i ono oko kuce, pored staza, gde je malo uze, pa ne bih uzimao sa sirim ili pak moze i manji(48cm)?
Da li je neophodno da ima varijabilnu brzinu kretanja ili je dovoljno i fiksna, inace ove gde postoji mogucnost menjanja brzine su osetno skuplje?
Da li je bitno da zadnji tockovi budu veceg precnika od prednjih, pomaze li to nesto prilikom upravljanja, ako je veca trava itd. ili je nebitno, koliko vidim Honda kosacice koje su "Mercedes" u svetu kosacica imaju iste velicine(200mm), tako da nisam siguran...
Nekako gledam da bude B&S motor, on je valjda neka "zlatna sredina", vidim imaju neki modeli Oleo-Mac sa Emak motorom, ne znam kakvi su oni, inace i za Oleo-Mac sam prvi put cuo kad sam poceo da trazim kosacicu/kosilicu, ali vidim da ih hvale...
Kupio bih sa korpom obavezno, mada bih mozda nekad "proterao" i bez, onako brzinski, da ima opciju malciranja, kod Husqvarne se posebno kupuje kit, sto je bezveze i nisam siguran za izbacivanje sa strane, smatram da je korisno i to...
I eto, ranije sam u prolazu u nekim radnjama gledao motorne kosacice ono 30-tak hiljada, ali sada kad sam se bacio u potragu, vidim da mi treba bar jos toliko...
Tako, da je svaka pomoc, predlog konkretnog modela kao i savet dobrodosao, ja nemam ama bas nikakvog iskustva!
P.S.
Samo da znate da nije kraj, treba mi i trimer, al' to cu u odgovarajucoj temi...
Novo ili polovno??? Polovno : Moja preporuka kao sto sam i pre pisao je Honda. Stripiti se i polako traziti po oglasima ili kod lokalnih dobavljaca sa zapada Evrope.Pozdrav svima!
Vec neko vreme sam u potrazi za benzinskom kosacicom, citao sam mnoga iskustva na netu, pa i ovu celu temu, koja ima najvise konkretnih informacija, ali sto vise gledam, sve manje znam...
Trebalo bi mi par saveta u vezi kosacice, jer nisam bas siguran da li su mi neke stvari/funkcije neophodne, da bih suzio izbor i nesto kupio...
Исти смо,и ја сам купио тако ЏД 100 ал без косе,само трактор.Namerno sam postavio i ove slike, služi i za druge stvari, klinja iznosi pepeo na kraj bašte, žena ide da zaliva i okopava baštu sa njim, ja donosim slamu za loženje i još sto čuda..