Benzinska kosacica

Sto se tice korozije, dosta njih mi je reklo da je najbolje od dole premazati svakih par godina auto-kobitom i nema sanse da korodira.
Razmišljao sam o tome samo me znam koliko se trava lepi na njega? Trenutno mi je na kosačici goli lim od dole sva farba je otpala. Ofarbao sam običnom osnovnom za metal ali je spala posle dva košenja.
Do korozije dolazi najviše zbog trave. Več 2-3 god posle košenja operem je odole džakom od krompira i nemam problema sa rdjom i ako nema farbe.

Pa i da se lepi i da se ne lepi. Prati moras. Razlika je u tome sto je lim zasticen. Kobit se nanosi kao zastita kola od soli i kamencica. Imas ga i u spreju. Nije skup

Gde preporučujete da se pogledaju oni mali traktori kosilice okolina ns?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Gde preporučujete da se pogledaju oni mali traktori kosilice okolina ns?

Koliko para si voljan da potrošiš ?

Ima kod nas u Nadalju rođak prodaje te jeftinije malo, a na kp imaš dobre traktore u Novom Bečeju 1500€+ Gordana Barackov ali kao novi su.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Pa tu oko 1000 evra. Ajde i do 1500 ako baš mora...

Sezona košenja se bliži kraju, rekoh da pokosim parking ispred garaže. Nakon deset godina prvi problem sa "kineskinjom". Spao remen od pogona. Zašto? Upao kamenčić i zaglavio se u manjoj remenici. Zaista bizarno. Mada veći je problem bilo skinuti plastiku koja štiti remen, zbog četiri zahrđala šarafa, ali uspešno na kraju.
40465c5d806e3a9b7a626f52fca18923.jpg

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Nema kosenja ali je sad pravo vreme da se masine servisiraju i eventualno obnovi "vozni park". Majstori su manje zauzeti u ovo vreme pa hoce da se bakcu s kosacicama, u prolece bude haos

Planiram da kupim aerator za travnjak jer ima puno mahovine. Da li uzeti na struju ili sa benzinskim motorom? Imam oko 300 kvadrata travnjaka. Koliko često se sa njim radi u toku godine? Svaki savet je dobrodošao.

rasturio sam kosacicu ocu da je sredim generalno, zamijenim karb, filtere i ostale zajebancije. Zanima me stelovanje ventila. U pitanju je ThorX motor. Kako da "podesim" klip da bi ih nastelovao, najlaksi nacin jel neko zna?

rasturio sam kosacicu ocu da je sredim generalno, zamijenim karb, filtere i ostale zajebancije. Zanima me stelovanje ventila. U pitanju je ThorX motor. Kako da "podesim" klip da bi ih nastelovao, najlaksi nacin jel neko zna?
Ako necujes da zveckaju ventili ne diraj, zazor je 0,1-0,15mm. Mora biti uredno ustelovano zbog dekompresora nije kao jugo 0,45mm.

Ako bas insistiras bice objasnjeno, ustvari nek ide zivot jel : Stavis klip u gmt u taktu sabijanja , mozes si pomoci sa tanjim tupim i duzim srafcigerom koji stavis u rupu svecice i pratis kad ga klip izgura skroz napolje a ventili (oba) u tom trenuku miruju. Onda stelujes spijunima mernim listicima.

Ako ti klip izgura srafciger a Klackalice ventila se klackaju (ventili budu na vagi sto bi rekli stari majstori) okreni radilicu za jedan krug i docices u poziciju koja je gore napisana

Ako necujes da zveckaju ventili ne diraj, zazor je 0,1-0,15mm. Mora biti uredno ustelovano zbog dekompresora nije kao jugo 0,45mm.

Ako bas insistiras bice objasnjeno, ustvari nek ide zivot jel : Stavis klip u gmt u taktu sabijanja , mozes si pomoci sa tanjim tupim i duzim srafcigerom koji stavis u rupu svecice i pratis kad ga klip izgura skroz napolje a ventili (oba) u tom trenuku miruju. Onda stelujes spijunima mernim listicima.

Ako ti klip izgura srafciger a Klackalice ventila se klackaju (ventili budu na vagi sto bi rekli stari majstori) okreni radilicu za jedan krug i docices u poziciju koja je gore napisana
Hvala na PRAVOM objasnjenju, pretpostavljao sam da ide ovako, slicno kao na skuteru, samo me zanima da li ove klackalice treba da su labave ili ne kod stelovanja ventila?

https://ibb.co/ZzV9BLP

Prvo proveri stanje kakvo si zatekao i tu izmeri,ako je u toleranciji ne diraj ništa.

Ako nije onda šteluj,juriš srednju vrednost,najbolje ti je da radiš sa tri listića.

Kad postavis klip i ventile u poziciju da ih mozes proveriti da naravno da se klackalice malo mrdaju nisu utegnute na nosacima,
Evo i video verovatno je isto ili jako slicno

Evo da i ja pitam jedno pametno pitanje. Imam kosacicu sa Briggs motorom 160ccm i ravnom glavom i desava se da kad se poteze kanap pri paljenu da vrati klip u kontra smer. Okrene 2-3 kruga ok i onda vrati, onako bez nekog pravila. Nije bitno dali polako ili brze se povlaci starter, jedino kad se brze povlaci tolko cimne kanap unazad da sam 1 put povredio ruku a 2put izlomio kotur kanapa sa sve capama. I naravno batalim daljnje operacije.
Elem sumnjam da ili neki od ventila glavi ili je problem sa dekompresorom na bregastoj ili ona sama, sto podrazumeva otvaranje motora a po mom misljenju je to neisplativa rabota.
Pa samo pitam dali sam na pravom tragu ako se neko susretao s slicnim ili istim problemom.
Paljenje je ok stavljeno ispravno paljenje i nije hidro udar od ulja u kompresionom prostoru

Nazad
Vrh