Benzinska kosacica

Pa kupi samo motor i stavi na tvoju staru kosilicu....imas za 300 eur 6-7ks motore.

Vec sam pisao o ovome ranije, jos uvek ne mogu nigde da pronadjem magnet paljenja za Farm kosacicu, nema ni ovlasceni servis, zvao sve brojeve u oglasima nema niko, precnik magneta je cini mi se 149mm, nemam subler pa ne mogu 100% sa sigurnoscu da tvrdim.
Kosacica je nova, potrosila je mozda 2l benzina udario sam na kamen cini mi se i pukao je magnet.
Znate li nekog ko bi mogao ovo da zavari?
855a763fbe177ea644fc32801736f681.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Tesko da ces zavariti. Moze ali je to sr*nje od odlivka. Vidi se na slici da je porozan materijal. Ako i zavaris, povuce negde var. Bice u debalansu. Polupace lezajeve na radilici a i radilicu samu. Eventualno ako bi se neko balansiranje odradilo.
Jesi li gledao da ti neko iz inostranstva donese ili mozda aliexpress da probas?

Iskreno inostranstvo i na Aliju nisam gledao, nisam nikada ni porucivao sa njega...
Jbt kupi se nova stvar i nema delova samo je zapaliti

Nema bolje marke imam dve samohodne i jednu sto se gura

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Vec sam pisao o ovome ranije, jos uvek ne mogu nigde da pronadjem magnet paljenja za Farm kosacicu, nema ni ovlasceni servis, zvao sve brojeve u oglasima nema niko, precnik magneta je cini mi se 149mm, nemam subler pa ne mogu 100% sa sigurnoscu da tvrdim.
Kosacica je nova, potrosila je mozda 2l benzina udario sam na kamen cini mi se i pukao je magnet.
Znate li nekog ko bi mogao ovo da zavari?
855a763fbe177ea644fc32801736f681.jpg

Koji motor je na kosaci? Taj OHV ili Briggs?

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Nisam siguran ali 99% OHV motor, nigde ne mogu da nadjem ovaj magnet paljenja...

Nemojmo mešati babe i žabe...Briggs & Stratton je američka robna marka motora, a OHV ((over head valve)) oznaka za konstrukcijsko rešenje sklopa motora, konkretno položaj ventila i bregaste u odnosu na glavu motora.Pa tako pored OHV motora, postoje i OHC (over head camshaft) a kod njih i SOHC (jednostruka bregasta) i DOHC ( dvostruka bregasta).

Nemojmo mešati babe i žabe...Briggs & Stratton je američka robna marka motora, a OHV ((over head valve)) oznaka za konstrukcijsko rešenje sklopa motora, konkretno položaj ventila i bregaste u odnosu na glavu motora.Pa tako pored OHV motora, postoje i OHC (over head camshaft) a kod njih i SOHC (jednostruka bregasta) i DOHC ( dvostruka bregasta).
Ja to sve znam. Ne mesam ja nista. Ali kineske firme imaju te OHV motore za masine bez ikakve naznake. Recimo Villager dolazi sa Briggs i sa OHV motorom. Moze da se bira prilikom kupovine.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Tu gde sam gledao mi prodavac rece da nema uopste u ponudi villager sa b&s motorom ali kao nisu losi ti novi kineski, ima i delova. Bas gledam da kupim neku samohodnu ali bez korpe jer planiram i mini vocnjak u basti da kosim (trimer zamara). Vredi li ove sredjene iz uvoza kupiti sa b&s motorima?
Cuo sam da japanski motori bolje i lepse rade ali to nece niko da popravlja.
Strah mi je od tih novih "ohv" motora jer ako su losi odlivci kao zvake onda izes posao

Stara dobra honda je po meni najbolja.
Ja imam onu sa tri brzine, pisao sam lani kada sam sređivao taj menjač..
Čak nebih bežao ni od hidrostatic-a..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

OK Хонда, али не буним се ја ни ако је неки матори Сузуки са ваздушно-уљним хлађањем у питању. ;)

Него, ако ћемо озбиљно: хоћу да заменим нож на својој МТД косилици, па ме интересује постоје ли ту неке марке ножева, ОЕМ или заменских које могу да се препоруче или не препоруче?

Mogu preporučiti oregon noževe. Na villager v46 originalni potrošen nakon 3-4 sezone da se nije imalo šta oštriti i uzmem taj neki univerzalni oregon sa desetak podloški koje ubacuješ po potrebi.
Ovaj nakon nekih 6 sezona i dalje radi bez greške, naoštrim ga svakih 5-6 košenja, ali ni tad ne bude previše zatupljen.

Ovako nešto.

"Орегон", као ланци за тестере? Нисам ни знао да се и тиме баве. ОК, ш'о се каже, примљено к знању.

@Philby, dali postoji razlika u noževima koji se oštre a koji ne? Kada sam kupio Viking kosilicu prodavac serviser mi je rekao da se nož ne oštri. Šest sezona je odradila, i dalje kosi odlično, za nijansu lošije u odnosu na to kada je bila nova.

@Зорге
Da, baš taj oregon. Imaju i solidne noževe za trimere, mada meni za sitno koliko sad radim posluži i onaj originalni kineski.

@BOKIBOLE
Ne znam za te koji se ne oštre. Ja čim vidim da je oštrica oštećena kamenom ili je previše istupljena malo poravnam, ali ne skidam previše da izvlačim "žicu" već čisto da je motoru lakše i da travu siječe, a ne da čupa.

Mozda je noz od mangan celika i jos tvdo navaren pa netreba da se ostri. Svaki kvalitetan noz je odradjen od ugljenicnog celika i termicki obradjen pa drzi dugo ostrinu odnosu na kung-fu plehane nozeve ali to se vidi na ceni. Moj noz na hondi sam pravio od ficinog gibnja (60e original) , okaljen i vec 5 godina ga neskidam nit ga ostrim.

Nazad
Vrh